Un Dia d'Europa agredolç


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 5/mai/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns que ve, a les set de la tarda, al claustre del Monestir, celebrem el Dia d'Europa. A partir d'aquest any, cada any es dedicarà a una comunitat concreta i en aquesta ocasió serà la francesa protagonista. Em sembla bé que fem aquests actes. Ja des de fa molts anys hi assisteixo i en aquest petit aplec podem fer una fotografia a escala de part de la configuració de naixement d'alguns dels nostres veïns i veïnes. La nostra ciutat és i ha estat receptora de moltes persones de la UE que han fet de Sant Cugat casa seva i aquesta situació és molt positiva.

Digueu-me estrany. Sento una sensació d'incomoditat pel fet que la celebració del Dia d'Europa no inclogui una reflexió sobre quina Europa volem, i sobretot que el drama dels refugiats no sigui una línia estructural. És cert que no hem de configurar les coses en blancs i negres, i una celebració no comporta l'exclusió d'altres debats, però entenc que des de les administracions públiques (i des de la política) hem de posar sobre la taula debats que en aquests moments estan matant la idea d'Europa que molts tenim.

Alguns pensareu: 'Home, el d20 de juny ja és el dia mundial del refugiat i segur que l'Ajuntament ja organitzarà algunes activitats al voltant d'aquest fet'. I teniu raó, segur que es faran activitats molt positives, però continuo pensant que com a europeus estem acabant de matar els Estats Units d'Europa amb una política de tancament fronterer, oblit de la història i racisme institucionalitzat. Per tant, la meva opinió és que el Dia d'Europa ha de ser una trobada, ha de ser una festa, una fotografia de la nostra multinacionalitat europea, ha de ser un happening, ha de ser una reivindicació de pluralitat, però també ha de ser un altaveu d'aquells que no tenen veu i que estan presoners de la guerra, les màfies, els camps de refugiats i d'una UE (i un govern de l'Estat) irresponsable i inhumana.

Des d'aquí voldria enviar un missatge a les persones que tindran veu en aquest acte, especialment a l'alcaldessa, i que tinguin en consideració posar de relleu aquest debat en els parlaments.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.