D'una nova etapa, dels pressupostos participatius al federalisme


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 4/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta ha estat una setmana 'distreta' per al PSC de Sant Cugat. Començàvem dilluns encetant una etapa amb l'elecció d'una nova executiva dels socialistes a àmbit local, plena d'il·lusió i de molt treball, i que té per davant fites importants, com la propera campanya electoral i la preparació del procés congressual, allargat per tots els processos d'eleccions. Creiem que és una bona oportunitat per encetar de nou una dinàmica d'interlocució i dinamització de l'agrupació. Un cop comenci a caminar veurem els fruits d'aquesta nova direcció.

Tot i així hagut d'afrontar un debat difícil davant d'aquells que s'erigeixen com a vigilants i garants que la ciutadania sigui la única que presenti propostes als pressupostos participatius, evidenciant o senyalant directament que els 'representants polítics' no som ciutadania i que no tenim dret a presentar propostes. Debat estèril i inútil que només fa que accentuar aquest deslligam dels representants polítics amb el fet públic, una desafecció provocada des dels mateixos actors.

Propostes vingudes de la ciutadania, presentades a través dels representants públics i vetades pels mateixos representants públics i suportat per l'equip de govern. Ho enteneu? Doncs els socialistes ens hem sentit exclosos de qualsevol debat dels pressupostos participatius, per a nosaltres han estat poc 'participatius', no ens hi volen, ni les nostres propostes ni la nostra opinió. Contradictòria la participació que no deixa participar.

I per últim hem acabat la setmana amb un interessant sopar compartit amb el cercle Podem de Sant Cugat i presidit per l'organització Federalistes d'Esquerres, on s'ha debatut que l'encaix federalista no és una resposta només al fet territorial, sinó que és un canvi d'organització multinivell que ens afectaria a tots els ciutadans i que, a més de ser la manera d'organitzar-se de quasi el 90% de la població, és el fet, és democràtic i participatiu que existeix. Volem felicitar Federalistes d'Esquerra per la seva tenacitat i empeny d'explicar amb fermesa què és el federalisme i les seves virtuts per a la nostra societat de present i futur.

Pere Soler és el portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.