Un sí pel canvi, també a Sant Cugat!


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 11/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els santcugatencs, com la resta dels ciutadans de l'Estat, ens trobem davant d'unes noves eleccions per triar qui volem que ens governi els propers quatre anys. No són unes eleccions de segona volta com alguns volen dir, són una revàlida per aquells que es presentaven a les eleccions i no ha estat capaços de posar l'interès general per sobre de l'interès de la seva formació política. Dues opcions han preferit mantenir-se al marge i dinamitar qualsevol opció de govern. Uns per inacció (el cas del PP), i altres per gesticular excessivament i demanar el no se sap què, 'marejant la perdiu', fent veure que volien, però el que desitjaven era aquesta segona volta només amb les ànsies de sobrepassar el 'malèfic i dolent' partit socialista (Podemos i ara Unidos Podemos, amb la suma de la quasi extingida IU).

En canvi, s'ha pogut veure un partit socialista volent formar govern, treballant l'acord i buscant el consens, que se li ha negat. Esperem que la ciutadania sàpiga distingir entre aquells que volien i els que no volien i ens han portat a un nou punt de sortida. Ah, per cert, els partits que formen part del govern de Catalunya -que no han estat capaços de tirar endavant ni el pressupost per al 2016- no prenen part en aquest joc amb els resultats que se'ls hi auguren. El focus, els agradi o no, ja no està en ells (ERC i CDC).

Els socialistes apostem per un SÍ pel canvi, qualsevol sortida d'aquest atzucac haurà de comptar amb el nostre protagonisme. Un SÍ per un estat federal, un SÍ per un govern centrat en la creació d'ocupació, no en l'autoocupació dels seus dirigents. Un SÍ pel diàleg, tant dins com fora de les fronteres, un SÍ per lluitar contra les desigualtats i que tingui a les persones com a primera preocupació. Un SÍ per les solucions creïbles i realistes, un SÍ per derogar les lleis que retallen les llibertats i els drets públics, i un llarg etcètera de SÍs en favor de les polítiques socials i col·lectives.

Aquells que ara se senten 'orfes' de la moderació, que aposten per la verdadera socialdemocràcia o el socialisme democràtic, aquesta és la seva opció, realista i vot útil. I diem SÍ també a les solucions que se'ns poden plantejar a Sant Cugat, un SÍ pel canvi de model de Rodalies afavorint el tren en el nostre municipi, els intercanviadors, la connectivitat i la resta d'infraestructures necessàries. Un SÍ per una seu o un servei judicial a la nostra ciutat, un SÍ per consolidar els treballadors i les seves places públiques, un SÍ per millorar els equipaments i serveis públics que operen dependents de l'Estat (Hisenda, CNP, TVE, CAR...). Un SÍ per demanar la revisió del cadastre i adequar-lo abans que torni a pujar el preu del sòl. Un SÍ rotund per alliberar el nostre municipi i la resta de la LRSAL. Provem-ho de nou. Feu-nos confiança. Un SÍ pel canvi.

Pere Soler és el portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.