Quan els gestos diuen més que les paraules


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 23/jun/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dilluns el ple de Sant Cugat va rebutjar una moció presentada pel grup d'ERC-MES que demanava declarar Felip VI 'persona no grata' a Sant Cugat del Vallès, tal com han fet moltíssims pobles i ciutats del país al llarg d'aquest any. El nostre grup municipal volia tenir el suport del ple, per constatar una vegada més que Sant Cugat és una ciutat independentista.

Per primera vegada a la història del nostre país tenim un govern independentista que treballa per desconnectar d'un Estat espanyol que ens llença a diari una ofensiva per terra, mar i aire, a través del seu braç armat anomenat TC. I per si això fos poc, ahir vam constatar allò que ja sospitàvem, que el govern està utilitzant les clavegueres més fosques i pudentes de l'Estat sense manies ni complexes, que per alguna cosa tenen el poder i el fan servir a conveniència, encara que això signifiqui manipular i acabar amb les garanties més fonamentals de la democràcia.

Mentre alguns es dediquen a conspirar, els altres volem expressar el nostre rebuig contra aquelles institucions que en cap cas representen el sentir de la majoria de catalans i catalanes i estic convençuda que tampoc la majoria dels espanyols i espanyoles. Aquest és el cas del rei d'Espanya, una institució que no té res de democràtica, que fins i tot m'atreviria a dir que és inconstitucional perquè vulnera d'una forma flagrant el principi d'igualtat entre tots els espanyols i el de que tothom té els mateixos drets a l'hora d'accedir a un càrrec públic.

Una institució que, lluny de demostrar exemplaritat, resulta que està íntimament vinculada en processos judicials de tràfic d'influències i d'evasions fiscals, així com d'evasió d'impostos a través d'empreses opaques establertes en paradisos fiscals. Uns reis que s'envien missatges de suport i d'ànims amb amics implicats en escàndols com ara les targetes 'black' de Bankia, entitat financera rescatada amb 23.000 milions de diners públics. Un rei que felicita el Nadal als seus súbdits envoltat de velluts i de làmpades de cristalls, mentre demana austeritat en la campanya electoral. Quin cinisme!

Els que som republicans, perquè creiem que el cap d'un estat ha de ser escollit democràticament a les urnes, però també perquè creiem que els valors que han d'inspirar una societat són la igualtat, la fraternitat i la llibertat, no podem entendre que es faci costat als privilegis, la supremacia i l'abús de poder i per això defensem que el nou país que estem construint ha de ser una república, concretament la República Catalana.

Entenc que el PP no donés suport a la moció d'ERC-MES, són monàrquics, defensen la unitat d'Espanya i estan acostumats a la corrupció. Entenc que el PSC tampoc no s'escandalitzi del que significa la monarquia, la seva obediència al PSOE ja fa temps que és incondicional i tots sabem que el PSOE cada dia està més a prop de les oligarquies que no pas de la classe treballadora. Entenc que C's, aquells que s'omplen la boca defensant la sacrosanta constitució i la regeneració democràtica s'empassin el Rei, el seu nacionalisme espanyol ho aguanta tot, en forma de monarquia o de república. Ara bé, el que és incomprensible és el vot en contra de Convergència.

El procés constituent iniciat el passat 27S és el projecte més ambiciós i esperançador que ha viscut el nostre país des de la recuperació de la democràcia. Un procés així necessita fermesa, claredat i suport polític incondicional a tots els passos, decisions i gestos que es facin al llarg d'aquest camí i dilluns alguns van flaquejar en aquesta lluita. Si ens omplim la boca defensant un canvi de paradigma, hem de ser coherents i valents. Amb dubtes i pors no ens en sortirem. O sí, la voluntat de la gent els passarà per damunt, d'això n'estic segura. Si som on som ha estat precisament gràcies a això.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.