Festa Major, La Haba, Brugarolas i agermanaments ideològics


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 2/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests termes han vingut lligats en aquest llarg cap de setmana. Quan encara estàvem paint la coca de Sant Joan, iniciàvem la nostra Festa Grossa, la FM2016, amb tota la seva xerinola, els seus concerts, tasts gastronòmics, 'Apps', animacions diverses i seguicis. Com sabeu un any més no ens anem sortit, la missa de Festa Major segueix sent un acte vinculat i convocat per una institució com l'Ajuntament que hauria esdevenir 'neutral' en afers religiosos, però bé d'això ja n'hem parlat en d'altres ocasions.

Des del PSC us animem a continuar gaudint de les diverses propostes de la Festa Major, que n'hi ha moltes i de molta qualitat. Però aquesta FM2016 se'ns ha vist 'alterada', en certa manera, per la presència d'una delegació del poble de La Haba, enfront el seu alcalde, per culminar i signar definitivament l'agermanament entre ambdós pobles, fet solemne i emotiu, impulsat inicialment pels socialistes santcugatencs i els socialistes javeños a través dels indubtables enllaços familiars i emocionals, i lògicament continuat pels comitès d'agermanament i els dos equips de govern, a qui s'ha d'atribuir el camí i el desenllaç final.

Ailàs! Quan estàvem de celebració i enmig de la festa, ens informen del canvi d'organigrama de l'Ajuntament. El que ha estat tinent d'alcalde d'Economia els darrers anys deixa la seva responsabilitat 'per engegar un projecte privat nou', però continua a l'equip de govern, per a nosaltres absurd, sinó ha de tenir cap funció, no hi fa falta que estigui a l'equip de govern. No podíem haver esperat a acabar la festa? I fer-ho abans? Així passa desapercebut, sense soroll. Hi ha una important 'reestructuració' del cartipàs municipal i no s'afronta amb un debat serè i tranquil que és necessari, es despatxa en mitja hora d'explicacions i un quart d'hora de roda de premsa. Hi ha alguna cosa més? Per què ho fem amb reunions extraordinàries? Bé l'estratègia, en aquest cas, la planteja l'equip de govern, dels canvis ni bé ni malament, no és el nostre equip, ni el nostre organigrama i d'entrada ho valorem amb cert escepticisme, però les formes i els 'tempus' molt millorables.

I aprofitant que teníem els companys de l'agrupació socialista del PSOE de La Haba, el seu president i el seu secretari general, entre d'altres, vam tenir una trobada-dinar informal amb membres de l'executiva del PSC de Sant Cugat, on vam poder parlar de com culminar encara més aquest apropament, de com fer-nos pedagogia territorial mútua, de com estrènyer encara més els enllaços i col·laborar políticament, avançar també cap un agermanament de les dues agrupacions locals amb intercanvis i plantejaments ideològics des de la diversitat territorial. No sabem si hi ha altres experiències similars en d'altres llocs, de moment obrim el meló, i ja hem pres alguns compromisos de treball.

Ara queden dos dies de Festa Major, continuem vivint-la amb civisme que fins l'any vinent ja no en tenim una altra.

Pere Soler és el portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.