Les conyetes de la bleda


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 8/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana anunciàvem des d'ICV-EUiA que hem presentat una moció pel ple de juliol per tal de declarar Sant Cugat com a ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana. Ja he rebut un parell de conyetes: que si perquè no la fem ciutat amiga del cap-i-pota, que si dictadura de les bledes i algunes coses més.

Sóc de l'opinió que l'administració no està per fer coses en contra de ningú, sinó per representar tothom, però això no vol dir mantenir la neutralitat pel que fa a aspectes que afecten el bé comú. I m'explico. Per exemple, no podem prohibir a ningú desplaçar-se en cotxe i entenem els beneficis que implica el seu ús per les persones que l'utilitzen, però en termes generals tots som conscients que el transport públic i col·lectiu és el que beneficia la majoria de la població perquè és més democràtic, perquè contamina menys, perquè ajuda a combatre el canvi climàtic...

Doncs amb la moció per declarar Sant Cugat ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana estem demanant fer un petit pas en aquesta direcció. No volem prohibir a ningú menjar carn, només volem que les persones que no ho fan a Sant Cugat tinguin el mínim de perjudicis, que a restaurants, comerços i esdeveniments es contempli la seva dieta com una opció i que es fomenti a la ciutat una cultura alimentària que és més sostenible, més justa i més conscient.

I per sobre de tot, volem obrir un debat sobre la manera com ens alimentem, sobre l'augment desmesurat de les proteïnes a la nostra dieta des de fa 60 anys, sobre les conseqüències pel medi ambient del consum actual de carn i la sostenibilitat de les diferents dietes, per ajudar a anar canviant els hàbits cap a hàbits més saludables i més justos amb el nostre planeta.

De la mateixa manera que som ciutat cooperativa o defensem la llibertat sexual, Sant Cugat pot donar exemple un cop més en conquesta de drets, i sobretot en defensa del bé comú.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.