Surrealista o simplement una burla


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 9/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Es pot refundar un partit amb els mateixos protagonistes? Si la ideologia és la mateixa, les persones també i només canvia el nom, algú s'ho creu? A més una formació tacada per molts motius, entre d'altres, perquè a l'anterior fundador i la seva família els hi agradava fer molts viatges al país veí d'Andorra a fer ingressos de sospitosa procedència, i perquè és el mateix fundador qui va posar a dit l'actual fundador. Noves sigles velles actituds, la veritat n'esperem poc d'aquests 'maquillatges'. Per cert, aquí a Sant Cugat seria la segona vegada que li canviarien el nom al grup municipal. De totes maneres a hores d'ara ni el nom tenen clar, com si fos el més important.

Un altre fet, que encara estem estorats quan ho hem llegit, és que en l'ordre del dia del ple municipal tenim dues propostes surrealistes. Una és per donar suport a un regidor que li va clavar cops de puny i petades a un altre fora, que a més acumulava quatre condemnes anteriors, per violència, destrosses i aldarulls. La violència no té cabuda en la política, per més que es militi a un sindicat o siguis cap de llista.

Ja no és només que un càrrec electe hagi agredit un altre, i que ni tan sols demani perdó, sinó que una altra formació política, en aquest cas local, en demani el seu indult, i intenti convertir-lo en un màrtir. Un agressor és un agressor! I poc a veure amb l'ideari del respecte i de l'esquerra. Per cert, si no creiem en aquestes estructures de l'Estat actual, com demanem que aquestes indultin?

L'altra broma o burla és demanar que un hipotètic nou país, el del seu imaginari, estigui lliure de corrupció. Coi! I en el que estem ara no? Cal recordar que aquests proposants van de la mà en el govern i en el Parlament d'aquells que no poden parlar massa amb la boca gran, equilibris els justos. Ja veieu, amb això i amb d'altres temes de 'gran transcendència', hi esmercem temps els càrrecs electes en el ple i en les reunions municipals.

Encara n'hi ha més, el grup parlamentari de JxSí va votar en contra de desplegar els articles de la Llei d'Igualtat catalana entre homes i dones que no han estat suspesos pel TC i que el Parlament va aprovar fa ja un any amb el desgrat del govern. Ja podem anar pregonant igualtat, i penjant banderes, si després quan toca treballar no s'hi posen. Aquesta mateixa setmana s'ha tornat a visualitzar una nova divisió en el grup parlamentari, amb les escoles que segreguen per sexe. Això ha unit de nou el govern de la Generalitat amb el PP i C's, mentre altres s'inhibeixen i miren cap a un altre costat.

Tot plegat un desgavell. Més de 200 dies després continuem amb un govern a l'Estat en funcions que no funciona i que es tornarà a quedar sol fruit dels quatre anys anteriors, o bé segurament tindran el suport de C's, que ja diu que en cap cas ells van posar un veto a què Rajoy fos el president. Sort que amb la suma d'ells no n'hi ha prou.

Avui, mentre llegiu aquest mots, el comitè Federal del PSOE previsiblement ratificarà el No a fer president ningú del PP, tot i la pressió constant mediàtica i de vells 'gerros xinesos' perquè es faciliti la investidura. No en sóc partidari, crec que primer toca la responsabilitat de formar govern al partit més votat, però sinó ho aconsegueix, hi ha altres possibilitats. Qui sap, potser a la tardor tornem a tenir un govern progressista portant la nau de l'Estat i afrontant el debat territorial com cal: amb diàleg!

Pere Soler és primer secretari i portaveu del PSC Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.