Quan el PP guanya la independència s’apropa


  • Comparteix:

lluis.feliu

Lluis Feliu


Publicat: el 12/jul/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Després de les eleccions espanyoles el sobiranisme català ha quedat reforçat. Han estat unes eleccions complicades i el resultat ha sorprès a tots.

Amb gairebé 8 milions de vots el PP ha aconseguit 137 diputats i indiscutiblement és la força política guanyadora a Espanya. Des d’una perspectiva espanyola els nous partits no han calat en un electorat que alhora de la veritat ni vol ensurts, ni sacrificis, ni canvis.

La majoria d’espanyols han votat el PP i tenen el que es mereixen. A Catalunya però, aquest mateix partit segueix sent marginal i posa de manifest el trencament social que vivim. Els catalans han votat majoritàriament a partits clarament decidits a tirar endavant un referèndum d’autodeterminació. En Comú Podem (12 diputats), Esquerra Republicana (9) i Convergència Democràtica de Catalunya (8) han estat les llistes més votades, les tres llistes que més catalans representen i que més allunyades estan del que es cuinarà a partir d’ara a Espanya.

La victòria del PP ens assegura continuar amb el període de crispació. La derrota de l’únic partit espanyol que creu en la democràcia i en el dret a l’autodeterminació, Podemos, significa el degoteig i la mort d'En Comú Podem.

La desconnexió de Catalunya i Espanya ja no es podrà debatre a l’estat. La paella s’ha d’agafar pel mànec i aquest el té, actualment, ERC i CDC.

LLUÍS FELIU és periodista



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.