El culebrot de les rieres: ara sí, ara no i després ja veurem

Roser Casamitjana


Publicat: el 15/jul/16
Opinió| Columnes

El grup d'ICV-EUiA va portar al ple de març una moció que demanava que s'estudiés la cobertura de la riera de Can Cabassa i del Torrent Xoriguer. Per aquelles casualitats de la vida, just en aquell moment s'havia convocat un grup de treball per tal de discutir aquest tema amb les veïnes i veïns de Mira-sol. En vistes d'això nosaltres vam retirar la moció. Abans, però, l'equip de govern va deixar clar que era gairebé impossible cobrir aquestes rieres encaixonades en ciment a la zona on estan urbanitzades tal com demanàvem nosaltres.

Però la realitat va ser una mica diferent i el que es va presentar als veïns i veïnes va ser un projecte que proposava 'naturalitzar' les rieres; un estudi que ens va costar prop de 60.000 euros i que va causar una gran sorpresa als assistents a la reunió. Tothom va trobar que posar una mena d'oasi verd al mig d'un caixó de formigó era, si més no, exòtic. Les persones que estàvem a la reunió no érem tècniques, però tampoc tontes i ens va quedar força clar que allò que es presentava no solucionava cap dels problemes que tenen aquests trams de les rieres: aigua estancada, males olors, mosquits tigres a dojo, rates i vés a saber què més.

I només aclarir que quan es parla de que la riera de Can Cabassa està naturalitzada, majoritàriament es vol dir que està sense cap manteniment, amb la llera plena d'objectes diversos i bruta.

Ara, i sense donar massa explicacions, l'equip de govern ha decidit cobrir el Torrent Xoriguer i no queda molt clar què es farà amb la riera de Can Cabassa, que quan conflueix amb el Torrent Xoriguer i en un tram bastant llarg, també va encaixonada en ciment.

Vet aquí, doncs, que el que semblava ho ha acabat sent. El que no és pertinent és promoure la participació tot presentant un projecte tancat.

Però bé està el que bé acaba, o almenys això és el que esperem.

ROSER CASAMITJANA és portaveu d'ICV-EUiA