Reflexions a la fresca

Ramon Gutiérrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 22/jul/16
Opinió| Columnes

Arriba l'agost, l'únic mes en què el ple de l'Ajuntament no es reuneix i, per tant, uns dies per baixar el ritme. Jo aprofitaré per llegir, viatjar i agafar perspectiva. Ha estat un any ple de novetats i canvis de dinàmica a la política. Toca fer-ho.

Després de tres campanyes electorals i el cansament per a tothom que això suposa, la gent d’ICV haurem d'enfocar el nou curs d'una forma molt diferent a com estem acostumats. Hem tingut uns resultats espectaculars i això comporta una responsabilitat. Ens tocarà construir el nou subjecte polític a la ciutat, organitzar (amb altres) l'espai de l'esquerra transformadora que sigui capaç de fer d'alternativa també a nivell municipal.

Ens farà falta generositat, que la tenim, però també anàlisi i proposta. Aportar la feina que fem a l'Ajuntament, el coneixement que puguem tenir de la ciutat, les nostres idees... Però ser prou flexibles per ampliar la base, ser més útils, formar-nos millor sobre el que no coneixem i debatre amb altres els valors que volem representar.

Per a tot això caldrà millorar les dinàmiques amb les altres forces que malgrat no indentificar-se amb el nostre espai també són necessàries per construir una alternativa. Estic segur que deixar d'estar en campanya permanent ens permetrà als grups municipals centrar-nos menys en els gestos i fins i tot definir estratègies conjuntes. No volem guanyar per guanyar, volem que al 2019 hi hagi un canvi a l'Ajuntament per acabar amb la idea que a Sant Cugat només poden governar uns, que la ciutat és seva, perquè això és un benefici per a tothom. Volem un govern dedicat a la ciutat completament, no de càrrec acumulats o lluites ambicioses. Es fa necessari posar el centre de la gestió la implicació ciutadana, no solament la consulta. Cal una ciutat que afronti els reptes del nostre país i del nostre planeta des de la solidaritat i la justícia i que afronti la desigualtat com el principal problema de Sant Cugat, perquè ho és.

Aquest curs tenim feina, però estic convençut que amb paciència, treball i unitat ho aconseguirem.

RAMON GUTIÉRREZ és regidor d'ICV-EUiA