En marxa el congrés obert del PSC


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 10/set/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana hem engegat els debats previs de discussió congressual del PSC a la nostra comarca. El PSC ha estat i és el partit dels i les socialistes, dels progressistes, de les persones amb vocació i amb conviccions sòlides, formant part del cor i el motor de l'acció política a Catalunya i especialment als municipis, a Sant Cugat hi hem tingut i tenim un paper important, tan des del restabliment de la democràcia, amb els dos primers alcaldes, com fent oposició amb els diferents grups municipals. Sense el compromís i sense l'energia dels i les militants i els i les simpatitzants, de la gent i de la ciutadania, el partit seria ben poc, no seríem res. I en canvi, aquesta força que se'ns transmet ens permet seguir lluitant i treballant pels valors que portem impregnats en el nostre ideari.

Després dels darrers esdeveniments de la vida política en el nostre entorn, a la nostra ciutat, els resultats obtinguts en les darrers confrontacions electorals, i les dificultats de la situació que vivim, que han sacsejat la nostra formació i els seus mateixos fonaments ideològics i polítics, ens ha semblat obvi que hem de recórrer als i les nostres militants, per regenerar, per refrescar, per aportar noves visions sense renunciar a tot el nostre capital humà i l'experiència de molts companys i companyes que de diferent generació conformen. No només per retrobar junts el camí de la nostra recuperació, sinó també per repensar la nostra raó de ser, el nostre projecte i els nostres objectius. No es tracta només de cercar el nostre lloc en l'horitzó dels espais polítics sinó, més profundament, de reflectir allò que som i volem ser. En una paraula, hem de reflexionar sobre nosaltres mateixos, el nostre projecte polític, i el que estem disposats a oferir a la població.

És per això que des del PSC de Sant Cugat, juntament amb els companys de la comarca, i amb línia del que s'està produint arreu de Catalunya, hem posant en marxa el Congrés Obert: per redefinir la nostra carta de presentació i inventar el futur i un nou progressisme. I és amb coneixement de causa, que posem la reflexió i la discussió política en el centre d'aquest repte i d'aquest esforç. Perquè l'esforç sigui eficaç i legítim. Tots i totes hem de ser capaços de contribuir-hi directa o indirectament. Ja sigui a través de les aportacions a l'agrupació, ja sigui a través de mitjans d'internet, ja sigui des de la col·laboració externa al partit.

Si abans dèiem que el partit no és patrimoni de ningú, sinó de tots nosaltres, tots i totes hem de trobar la manera de ser escoltats, la manera de contribuir, i la manera de trobar el lloc i ressò adequats. Per tant, amics i amigues socialistes, companys i companyes, ciutadans i ciutadanes, que creieu en un futur millor pels nostres fills, que penseu que val la pena l'esforç per regenerar les coses, que creieu en un món lliure i més igualitari, que davant l'adversitat oposeu voluntat i determinació, us animo a participar a les sessions de debat i a fer aportacions per 'modernitzar' i 'adequar' el PSC al partit que ha de respondre als anhels de la nostra societat.

PERE SOLER és primer secretari i portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.