90.001

Joana Barbany


Publicat: el 19/set/16
Opinió| Columnes

Ja som 90.001. 90.001 ciutadans i ciutadanes. 90.001 persones que han triat venir o han nascut a Sant Cugat. 90.001 nens i nenes, joves, pares i mares, persones grans, joves, estudiants, gent gran, avis i àvies. 90.001 santcugatencs i santcugatenques que fan que la ciutat sigui com és. La suma de tots i cadascuna de nosaltres fa que Sant Cugat sigui Sant Cugat.

És cert que tot i que alguns n'han marxat, la nostra ciutat ha crescut de manera continuada els darrers temps. Primer ho feia de manera exponencial. Els darrers cinc anys, a raó d'unes 1.000 persones l'any. Això vol dir que en una dècada arribarem al nostre topall, fixat en 100.000.

Se'ns planteja un repte com a equip de govern. Ens agrada dir que 'Sant Cugat és una ciutat amb un poble dins', ja que encara manté aquella proximitat i coneixença entre persones. Però aquesta ciutat a escala humana també requereix oferir uns serveis i una qualitat de vida de primera.

Volem arribar a aquests 100.000 habitants mantenint la nostra essència, i això vol dir amb una aposta clara per un desenvolupament econòmic centrat en la dinamització del territori, l'impuls de l'estructura productiva i la promoció de l'ocupabilitat. Volem una ciutat que progressi socialment, una ciutat cohesionada que atengui les necessitats socials i reforci els recursos necessaris per atendre les situacions de vulnerabilitat. Volem que Sant Cugat segueixi sent una ciutat de cultura, creativitat i talent. I evidentment treballem fermament per poder mantenir el nostre model de ciutat: equilibrat, sostenible i respectuós amb l'entorn.

I tot això ho aconseguim, en part, perquè tenim uns ciutadans, associacions, entitats i empreses exigents, que fan que des de l'equip de govern no abaixem els braços ni ens relaxem en cap moment per tal de seguir gaudint de la ciutat que tenim.

Gràcies a tots i totes les que fem Sant Cugat!

JOANA BARBANY és regidora de PDC i tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert