El #Noesno del PSC


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 29/oct/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Quan llegim aquestes línies l'abstenció d'una part important del PSOE ha fet president del govern de l'Estat a Mariano Rajoy. Escrivim sabent la retirada de Pedro Sánchez, però no com resoldrà la 'papereta' la gestora del PSOE a aquestes dissidències. Només hi ha clar un fet el PSC, els socialistes balears, Nova Canaria, i d'altres fins arribar a un total de 16 diputats han dit NO a les polítiques de dretes, a la corrupció i al seu tractament, a la manca de diàleg del PP i del seu govern amb el govern català, amb la irresponsabilitat davant el fet territorial, direm o haurem dit no a Rajoy, la resta amb l'abstenció ha permès la seva reelecció.

La gestió que de tot plegat n'ha fet fins ara el PSOE dista molt de representar la responsabilitat d'un partit que aspirava a governar. Vist en perspectiva de passat i després de dues eleccions i de dos intents de formar govern resulta molt fàcil l'anàlisi, però no podem deixar d'insistir un fet contundent i constatable i que passarà a la història: si Rajoy governa, és sens dubte per la negativa i les aspiracions de Podemos al 'sorpaso' i desmantellar el socialisme arreu de l'estat. Si el desembre aquesta formació hagués fet tot el possible per arribar a un acord, ja no s'haguessin fet unes segones eleccions, tindríem un govern de progrés i s'haguessin pogut començar a derogar totes les lleis pernicioses del PP per a la ciutadania, i del 'rodet' de la majoria absoluta de la legislatura absolutista dels populars. Populistes doncs, han fet realitat un govern 'popular'. Uns per activa i d'altres per passiva a fer president a un socialista.

Però va haver-hi unes segones eleccions i en aquesta ocasió va ser que des del propi PSOE es va dinamitar qualsevol possibilitat d'un govern alternatiu. Els anomenats grans barons territorials, bàsicament aquells que governen comunitats autònomes i que estan asfixiats per manca de pressupost i que han vist amenaçada la seva governabilitat, han pres el timó, s'han carregat al secretari general (elegit per primera vegada en un procés de primàries), han forçat canviar la postura inicial del Comitè Federal, i han aconseguit que la majoria de vots del grup socialista s'abstingués, i per molt que uns ho vestissin per imperatiu, es quedarà amb l'abstenció.

Els socialistes catalans hem estat ferms amb la decisió del nostre òrgan màxim que és el Consell Nacional, a més va ser quasi refrendat en el procés de primàries, ja que els dos candidats apostaven per no fer president al pitjor. A la vegada espero serveixi de paraigua per els diputats del PSOE que hagin votat NO. Ara des de Catalunya, des del socialisme català, haurem d'ajudar a refer el PSOE alhora que reprenem el nostre propi impuls i camí. Mal serà d'explicar el pas que avui s'ha fet al congrés dels diputats. Haurem de seguir fent esforços de manera pedagògica, i un cop més, es tractarà de fer oposició bel·ligerant i preservar els interessos de la ciutadania i avançar cap a la justícia social, la igualtat d'oportunitats per a tothom i la democràcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.