Una altra fiscalitat és possible


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 3/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els temes pressupostaris, impostos, taxes, subvencions o ordenances són àrids. Tampoc no ajuda (ajudem) les explicacions que fem, ja que acostumem a tenir un llenguatge estrany. Tampoc no ajuda que 'aquests' temes es tractin al ple municipal a partir de les onze de la nit.

Des de fa mesos parlem de tarifació social en els preus públics, parlem de subvencions lligades a la renda per reduir l'IBI o parlem del concepte targeta ciutadana.

Aquest setembre va passar un fet excepcional, i dic excepcional ja que és la primera vegada que ha passat. Els preus públics de l'escola bressol, de música (ja fet en primera fase) i d'arts i oficis han aplicat la tarifació social en el que paguem. Segons un escalat d'ingressos es paga, per exemple, el preu de l'escola bressol, a menys ingressos menys pagament. La targeta ciutadana ens permetrà estendre el concepte 'tarifació' a altres preus públics. Ara estem en fase de contractació de servei i construcció dels procediments interns.

Aquests dies també veureu com han sortit publicades notícies que parlen d'una subvenció per reduir la quota de l'IBI. Per desgràcia no podem fer bonificacions automàtiques als impostos, lligades a la renda i al cadastre per exemple, i hem de trobar mecanismes correctors mitjançant subvencions. Mecanismes que són un pegat (a l'espera de la modificació de la normativa d'hisendes locals) però que per determinades persones serà una reducció equiparable de l'IBI de entre un 20% i un 60%. (Trobareu el text complet en aquest enllaç).

Moltes coses, certament, però també us volia recordar dues propostes que ha vist la llum i que poden ajudar les persones aturades a trobar feina:

Assignacions econòmiques adreçada a les empreses que contractin persones en situació d'atur: l'Ajuntament finançarà el 50% de les despeses salarials i de la Seguretat Social en contractes indefinits d'un període màxim de 12 mesos.

Per posar en marxa un negoci, línia d'ajuts per la creació de noves empreses: l'Ajuntament aportarà fins a 4.000 euros per afrontar les despeses associades a l'inici de l'activitat empresarial. (Podeu trobar la informació en aquest vincle).

Aquestes són algunes de les novetats (entre moltes d'altres) que ha vist aquest 2016 i que han format part de l'acord pressupostari entre el govern municipal i ERC-MES. Entenem que des de l'oposició també es pot millorar la vida de les persones.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.