'E pur si mouve'


  • Comparteix:

alex.cuesta

Àlex Cuesta


Publicat: el 10/nov/16
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

I tanmateix es mou! Li van assignar la història a en Galileu, i res més lluny de comparar-m'hi però em ve al pel. Mai millor dit per les dues bandes de la frase. Quantes vegades veiem en mitjans com aquest o altres que els senglars es mouen amunt i avall? Ara al parc, ara a les andanes del tren, ara creuant una autopista, al jardí de casa. Arriben allà on troben quelcom interessant, oi? També suposem que al seu habitat no hi entren tots i misteriosament s'han multiplicat, o també tenen ganes de fer un tomb pels nostres parcs?

Res és casual i dins de la complexitat de l'ecosistema i de la matriu biològica, tots estarem d'acord que són molt murris. Van allà on els seus interessos s'esgoten i sembla que la por no està al seu codi i, per tant, la batalla pel territori és inexistent. Ho tenen tot al seu abast, els seus recursos i els nostres. Residus li diem.

Dit això, què ens fa pensar que en època de cacera es quedaran a casa tenint tants llocs per fugir? Sembla que són tan espavilats que deuen pensar - 'aquí vosaltres aneu amb trets, que jo marxo als parcs i zones on no podeu arribar'-. La mala sort és que aquests llocs són vies rodades, passos, jardins o ecosistemes antropitzats. Què ens porta a pensar que la cacera amb els mètodes actuals no els espanta i vénen a veure'ns més, si escau?. Ho diuen caçadors i ho diuen a la ràdio, a les notícies de la tele. No siguem cecs i sords a l'evidència i pensem en retenir-los al seu hàbitat i no treure'ls. Fem les nostres ciutats menys atractives per als senglars o fem el parc més interessant i on es trobin tant còmodes que no en surtin.

Les idees no valen res fins que no es posen a la pràctica. I en tenim moltes a la PAS. Paciència amb el món animal perquè no veurem canvis fins uns cicles més. L'escala temporal és més laxa. Tampoc no val a badar i pensar que s'arreglarà sol. No deixem que ens guanyi a murri aquests 'scrofa'.

ÀLEX CUESTA és estudiant d'Arquitectura i membre de la PAS.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.