Apedaçant


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 12/gen/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Perdre la majoria absoluta al consistori té conseqüències per al govern i sobretot per a la ciutadania, conseqüències totes elles positives al meu criteri. I m'explico breument: obliga el govern a pactar i negociar les seves decisions i, per tant, a enriquir-les amb la visió d'altres forces polítiques. I aquesta millora es transforma en actuacions concretes i, sobretot, en més transparència sobre la gestió del municipi.

Perdre la majoria suposarà enguany la implantació del carnet de renda per a l'accés als serveis públics municipals, com a consolidació del projecte de tarifació social aconseguit l'any anterior.
Perdre la majoria permetrà als emprenedors santcugatencs iniciar els seus projectes amb unes importants noves ajudes i permetrà a les empreses contractar persones aturades del municipi amb una bonificació del 50% del seu cost.
Perdre la majoria ha suposat la possibilitat d'obrir comissions informatives especials sobre decisions preses pel consistori quan sí que hi tenia majoria absoluta, i feia i desfeia sense miraments.
Deixeu-me'n citar dues: s'ha aixecat la catifa a l'acord sobre la Costa del Golf, on una actuació municipal, tombada per la justícia, va estar a punt de costar-nos als santcugatencs sis milions d'euros i que per acord extrajudicial va acabar costant-ne finalment 600.000.
També s'ha aixecat la catifa a les adjudicacions i licitacions de l'Ajuntament, en especial a l'empresa Teyco. I les conclusions d'aquesta comissió són prou explícites: s'han trobat irregularitats diverses en varis expedients i, per si això fos poc, es demana la reprovació del gerent de l'empresa municipal d'habitatge per la seva participació administrativa en aquestes.
Perdre la majoria també farà que el 2017 sigui l'any en què l'empresa municipal d'habitatge (Promusa) reorienti la seva tasca principal a fer exclusivament habitatge de lloguer i no de venda, com fins havia fet fins ara.
I és que fent-li perdre la majoria absoluta al govern és la manera com la gent de Sant Cugat estem aconseguint que s'esbossi un projecte de ciutat més transparent, més social, més proper i, sobretot, més divers.
Seguirem, doncs, apedaçant fins que els uns es cansin d'anar cap a l'esquerra o fins que la ciutadania triï el vestit sencer.

ORIOL CISTERÓ és president d'ERC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.