La Floresta també existeix (amb perdó)


  • Comparteix:

francesc.osan

Francesc Osan


Publicat: el 16/mar/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Floresta és un barri de Sant Cugat! Aquesta és una afirmació que podria semblar una obvietat, però segur que si la sentís qualsevol veí o veïna de la Floresta faria segur una cara estranya i ens diria: 'Segur? Vols dir?'. Perquè fa temps que els i les de la Floresta ens sentim lluny del govern de Sant Cugat. Raons n'hi ha.

Un exemple que pot semblar paradigmàtic del que dic és el següent: per raons de mobilitat, des de fa anys la Floresta reclamava un ascensor que connectés l'andana dels FGC de la parada en sentit Barcelona amb la plaça de Josep Playà. Darrerament, el consell de barri va aprovar demanar-ho a l'Ajuntament per tal que fes les gestions oportunes davant la direcció dels FGC.

Paral·lelament, es va presentar al ple de l'Ajuntament una moció signada per ERC-MES, CUP-PC i ICV-EUiA que instava el consistori que incidís amb Ferrocarrils perquè fes l'obra i, en el cas que la resposta fos negativa, es procedís a executar-la subsidiàriament mitjançant un conveni. Curiosament, el govern convergent no li va donar suport tal com estava plantejada pels grups proposants. A partir d'aquí es comencen a preparar mobilitzacions encapçalades pel consell de barri i amb el suport, entre d'altres, de l'Associació de la Gent Gran de la Floresta i la Taula de Discapacitats de Sant Cugat.

I, oh sorpresa! En aquest context, l'alcaldessa, el matí del mateix dia en què a la tarda se celebrava el consell de barri, organitza una roda de premsa a l'estació de la Floresta, sense avisar pràcticament ningú, i anuncia que es construirà l'esmentat ascensor. I, a sobre, ara fa uns dies vam rebre a casa un fulletó a tot color dient que ens construirà l'ascensor gracies a 'la voluntat conjunta de l'Ajuntament i de FGC'. Quina barra! Ni una menció a la demanda ciutadana i a la històrica reivindicació veïnal.

Podem extreure algunes conclusions. Primera: una total manca de delicadesa i sensibilitat vers els veïns i les veïnes, demostrant clarament que es prioritza la foto per davant de la relació directa. Recordem que el mateix dia hi havia consell de barri. I segona: sembla que l'únic que entén el nou govern sociovergent és la mobilització, més que la negociació i el diàleg.

La Floresta té reivindicacions històriques, producte de la manca d'inversió històrica en obres i serveis, reivindicacions que farem realitat! Aconsellem a l'equip de govern que comenci a pensar en canviar d'actitud i escolti la ciutadania. La Floresta existeix, amb perdó!

FRANCESC OSAN és vocal d'ERC-MES al consell de barri de la Floresta



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.