Els números canten i manen?


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 11/abr/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'La Floresta ja disposa d'un Biblio@accés, és a dir, d'un punt d'accés al Servei de Biblioteques de Sant Cugat...' explica la comunicació de la sala de premsa SantCugat que rebo i que, després, els mitjans de la ciutat amplifiquen i difonen. La imatge d'un noi assegut davant de la pantalla fent, se suposa, la sol·licitud concreta d'un llibre o de qualsevol altra cosa que rebrà dijous vinent a la seva demanda, a mi, sincerament, em fa una certa pena.

'Home - em dirà algú - és millor això que res!'. Sí, senyor, és millor però... sempre hi ha aquell però condicional que juga el seu paper emprenyador i que la memòria individual i col·lectiva no pot evitar, perquè això és el primer resultat d’una moció institucional en demanda d’una biblioteca tal com ha de ser per donar servei a la ciutadania de la Floresta i de les Planes i això no és pas nou. Vull dir la demanda, encara que la moció sigui de l’any 2016.

Els números sempre determinen les accions siguin estatals, nacionals o municipals? Doncs sembla que sí. Els números de tota mena, és clar? Fem una repassada:

Biblioteca Central Gabriel Ferrater. Inauguració 1993. 1.200 m2. En el seu moment es podia considerar que donava servei a 80.000 potencials usuaris. Ara ja no és així. Està el projecte aprovat la nova Biblioteca Central que, molt a prop de l’actual la substituirà i, ja ho veurem, en què es transformarà l’actual. En Museu d’Arts Visuals, com jo demano?.

Biblioteca de Mira-Sol Marta Pessarrodona. Inauguració 2011. 900 m2 amb una àrea d’influència, diuen, de 15.000 persones.

Biblioteca de Vollpelleres Miquel Batllori. Inauguració 2015. 1200 m2 anb una àrea d’influència, diuen, de 12 a 14.000 persones.

Els barris (perdonin ara en diuen districtes) de la Floresta i les Planes no arriben als 6.000 habitants censats i encara no tenen biblioteca però si Biblio@accés com deia al principi.

La pregunta ingènua és: per què no es va fer abans de Vollpelleres, barri nou, fantàstic, net i polit, amb molts nens i nenes, la nova Bonanova de la Barcelona passat Collserola, una Biblioteca a la Floresta? Més petita si volen, més d’acord amb la xifra d’habitants inferior però amb els mateixos drets que qualsevol altre ciutadà de la ciutat. I dic abans perquè el barri ja existia abans que algú construís edificis de molts pisos a Vollpelleres.

Per què? I aleshores, per això i per moltes altres coses, algú es pot sorprendre que comencin a aparèixer veus demanant una EMD per a la Floresta? Els números canten i, probablement, manen.

EDUARD JENER és crític d'arts escèniques



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.