De la confederació a la república independent


  • Comparteix:

oriol.cistero

Oriol Cisteró


Publicat: el 13/abr/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dijous, farà 86 anys de la declaració de la república catalana 'dins de la confederació ibèrica'. Avui dia encara n'hi ha que ens demanen i proclamen que aquest és el camí: aconseguir un canvi global a l'Estat espanyol. I cada vegada que ho sento em sembla que sóc en un 'remake' de la pel·lícula del 'dia de la marmota'.

Per sort ja som molts, molts més de fet, que entenem que aquest és un camí totalment esgotat i que estem il·lusionats en la construcció de la nova república com a estat independent.

Per això la gent d'Esquerra Republicana fa mesos que estem immersos en un projecte que hem denominat 'La República que Farem' i que ens està portant al carrer a explicar-nos i recollir propostes de la ciutadania.

Estem convençuts que entre tots i totes posarem les bases per a la fundació d'un estat transparent i profundament democràtic, que garanteixi els màxims nivells de modernitat i justícia social, que promogui els serveis públics, l'educació i la cultura, així com respectuós amb els drets humans i solidari amb tots els pobles del món.

A Sant Cugat, com a culminació dels diversos actes que hem anat realitzant des de final d'any, hem organitzat una festa republicana per al divendres de la setmana que ve a la plaça de Barcelona, davant l'antic ajuntament.

Començarem per la tarda amb uns tallers sobre comerç just, aspecte que considerem fonamental per a la solidaritat i l'equitat entre pobles i persones i que ja fa temps que venim impulsant amb diferents accions i una moció al plenari del consistori.

A primera hora del vespre farem un primer acte polític de repàs del procés cap a la república i el referèndum d'independència així com del paper del món local en aquest camí. Comptarem, per fer-ho, amb en Bernat Picornell, l'Ester Capella i la Mireia Ingla.

També hem previst fer-hi un sopar popular i un ressopó dels que ens agraden: una intervenció d'en JJoan Tardà, amb el seu llenguatge clar i contundent. Com és habitual en ell, no ens deixarà gens indiferents i sí molt engrescats.

I acabarem la festa amb el concert del grup santcugatenc Mandràgora i el de Buhos.

Una proposta per tal que tothom hi trobi el seu encaix i ens hi puguem trobar i intercanviar opinions i esperances.

ORIOL CISTERÓ és president d'ERC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.