Quan els valors es viuen i s'oloren


  • Comparteix:

esther.salat

Esther Salat


Publicat: el 8/mai/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest cap de setmana l'escola Collserola ha inaugurat un projecte en el qual la comunitat educativa ha treballat intensament els darrers anys: el Jardí de les olors. M'agradaria explicar-vos l'origen i el que suposa aquest projecte. Després que durant molts anys l'antic parvulari del Pla i Farreras estés en desús, es va enderrocar i aquest va donar pas a un terreny buit, a tocar del patí de l'escola.

I va ser quan des de l'Ajuntament vàrem proposar a l'escola si voldrien annexar aquest terreny com a pati de l'escola, la comunitat educativa de Collserola va imaginar un espai diferent, un espai de joc relaxat, sensorial i natural que complementés el projecte educatiu de l'escola.

Però per explicar-vos el que el jardí de les olors ha suposat, permeteu-me que ho faci a través del sentit de l'olfacte, perquè coincidireu amb mi, que quan tingueu l'oportunitat de passejar pel jardí de les olors, experimentareu unes olors ben especials. Comprovareu que aquest jardí fa olor a COMPROMÍS, de totes i tots els qui l'han fet possible, olora sobretot a compromís amb l'educació dels nostres infants. També olora a GENEROSITAT I SOLIDARITAT, perquè des del principi, va néixer amb la voluntat d'obrir-lo al barri i a la ciutat. Olora a RESPONSABILITAT COMPARTIDA entre l'escola, les famílies i l'Ajuntament. Olora a l'ESFORÇ de totes i cadascuna de les hores dedicades a imaginar, reflexionar, planificar, fer visites, enviar mails, trucades... i a cadascun dels recursos dedicats. Olora a la PERSEVERANÇA que ha permès superar els entrebancs. Olora a la IMPLICACIÓ dels qui han fet realitat un somni compartit.

I precisament perquè en aquest jardí de les olors no només es respira l'olor de les plantes aromàtiques, sinó que heu fet possible que es respirin valors claus i imprescindibles per a una ciutat, volem donar les gràcies i la més sincera enhorabona a la comunitat educativa de l'Escola Collserola.

Diuen els experts en educació, que les habilitats només s'aprenen practicant-les i els valors només s'aprenen quan es viuen. I és un orgull veure que a la nostra ciutat hi ha projectes on els valors es viuen... i fins i tot s'oloren.

ESTHER SALAT és regidora d'Educació, Universitat, Família i Recursos Humans i membre del PDeCAT.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.