Opini

Difer鑞cia de tracte en restaurants de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

V韈tor Alexandre


Publicat: el 12/mai/17
Opini| Columnes
PDF |

No fa gaire, en companyia de Paul Chamberlain, amb qui m'uneix una amistat de quaranta anys i que generosament em convida a unes bones menges cada cop que visita Sant Cugat, procedent de la seva Anglaterra, vaig observar dues maneres diferents de portar un negoci. Una de negativa i una de positiva. I no pas pel menjar, que sempre va ser bo, sin pel tracte al client. La primera la vam observar en un restaurant de Sant Feliu de Gu韝ols i en un altre de Sant Cugat, i la segona novament a Sant Cugat. M'explicar.

En el primer cas, tant en el restaurant guixolenc com en el santcugatenc - el santcugatenc t nom cinematogr鄁ic i 閟 a l'avinguda de les Corts Catalanes- no es pot dir que els cambrers fossin malagradosos o incorrectes, per tampoc no es pot dir que transmetessin la m閟 m韓ima simpatia o afabilitat. Amb un servei eixut fins al moll de l'os, feien la seva feina sense cap inter鑣 per intentar fidelitzar el client. En el restaurant santcugatenc, concretament, amb nom閟 un parell de taules ocupades quan vam marxar, ni tan sols es van molestar a respondre el nostre 揵ona nit, i encara menys a preguntar-nos si hav韊m sopat de gust. Suposo que si hagu閟sim marxat sense pagar s'haurien activat, per com que 閞em persones civilitzades no els va caldre. No hi tornarem m閟.

L'experi鑞cia positiva va ser en un establiment de la rambla del Celler de Sant Cugat. Era un dimecres i en Paul i jo vol韊m dinar a 2/4 d'una perqu ell havia de ser a l'aeroport a 3/4 de tres, per en els dos restaurants als quals vam anar ens van dir que fins a la una no obrien. Curi髎 horari europeu! Davant d'aix, vam provar sort en un bar petit, tot de fusta, anomenat The Forest Caf i comandat per dues noies que, tot i dir-nos que no obrien la cuina fins a la una ens van oferir un plat combinat amb diferents opcions. No cal dir que vam respondre que s. Per no va ser nom閟 aix el que ens va plaure, tamb vam valorar tres coses m閟: la voluntat d'atendre'ns, l'actitud positiva de voler trobar una soluci a la irregularitat que els present鄓em i el somriure i l'afabilitat constants que van mostrar fins al final. Fins i tot ens van tornar m閟 diners del compte en el canvi i els ho vam fer saber.

Explico aix per il穕ustrar dues maneres de fer, dues maneres de dur un negoci: negligent i menfotista la primera, receptiva i delerosa de complaure la segona. Ser amable no costa diners, i, per pur esperit comercial, se suposa que aquesta hauria de ser una regla d'or que tot restaurador hauria d'exigir als seus cambrers. Doncs no. Hi ha establiments per als quals el client nom閟 閟 alg a qui se li fa l'immens favor de posar-li un plat a taula. D'altres, en canvi, pensen que 閟 molt d'agrair que, malgrat la gran oferta que hi ha al mercat, hi hagi persones que entren al teu establiment. I 閟 que al final, com passa en tots els 鄊bits de la vida, no hi ha res m閟 important que el factor hum. Per aix, de tots els establiments esmentats, l'鷑ic al qual tornarem ser el de la rambla del Celler.


V虲TOR ALEXANDRE 閟 escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat
@valex_cat



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta not韈ia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Av韘 important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opini expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il穕egal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel穕ar el dret de publicaci als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Aconsegueix els v韉eos de Cugat TV en DVD

Mira el cat鄉eg de la Botiga de cugat.cat