Susanna Pellicer veu difícil aplicar l'índex per baixar els preus del lloguer a Sant Cugat


  • Comparteix:

La tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, a l'entrevista a Cugat.cat

La tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, a l'entrevista a Cugat.cat

La tinenta d'alcalde d'Habitatge, Susanna Pellicer, veu difícil implantar l'índex de referència de les rendes de lloguer, una eina que hauria de servir 'per protegir els consumidors dels increments desproporcionats de preu'. Pellicer considera que aquest índex que elaborarà la Generalitat servirà per conèixer el preu de lloguer mitjà, però no serà 'la panacea'.



Segons Pellicer, per limitar els preus del lloguer ha d'haver-hi un pacte amb totes les parts implicades i veu difícil obligar agències i particulars a abaixar les quotes mensuals. Pellicer ha dit que es veu 'incapaç' de tirar l'índex endavant. Ho ha dit a l'entrevista de valoració de mig mandat a Cugat.cat.

Susana Pellicer

Per limitar els preus del lloguer ha d'haver-hi un pacte de ciutat i jo em veig incapaç a àmbit municipal de fer baixar el lloguer de les agències i els particulars.


Per afrontar les dificultats d'accés a l'habitatge, Pellicer aposta per augmentar el parc d'habitatge públic de la ciutat. És una mesura que, segons la tinenta d'alcalde, es materialitzarà en els propers 10 anys amb la construcció del doble de pisos que hi ha actualment a Sant Cugat.

Susana Pellicer

Hem d'anar aprofitant totes les oportunitats que tinguem per augmentar el parc d'habitatge públic. Des de Promusa, volem pràcticament doblar en 10 anys els pisos de protecció oficial.


Sant Cugat és la ciutat amb més de 70.000 habitants amb el preu del lloguer més car del país amb 897 euros, un 60,9% per sobre de la mitjana catalana, que és de 557 euros. L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) extreu aquestes dades a partir de les rendes mitjanes mensuals, que també indiquen que Sant Cugat és l'única localitat que ha experimentat un augment del preu del lloguer des de 2011 amb un increment del 4,5%, ja que aleshores el lloguer d'un pis costava de mitjana 858 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.