Una alcaldessa sense paraula, un govern incomplidor


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gomez


Publicat: el 29/jun/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Les persones de Sant Cugat mereixem un govern municipal que compleixi els seus compromisos, un govern en el qual poder confiar. De moment, però, ens hem de conformar amb una alcaldessa que menteix. I ho fa de forma insistent, cada vegada que la ciutadania i els partits de l'oposició li recriminen que el govern sociovergent no compleix els seus compromisos i repeteix: 'Aquest és un govern que compleix'. Tanmateix, l'evidència dels fets deixa al descobert els incompliments reiterats d'un govern sense paraula. No em refereixo al trencament unilateral per decret d'alcaldia dels acords del Pacte per la Nit, ni tan sols al trencament unilateral de l'acord d'estabilitat pressupostària del govern amb ERC-MES per l'entrada del PSC al govern municipal. De fet, només cal fer un breu repàs als darrers mesos per constatar que la manca de paraula és una constant en el govern de la ciutat.

El ple municipal ha mostrat el seu suport en múltiples ocasions a la lluita per la igualtat de les persones LGTBI. Un compromís de cara a la galeria que tan sols ha transcendit amb la penjada de la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana de l'Ajuntament en els darrers dos 28 de juny, dia de l'Orgull LGTBI. Tanmateix, el ple municipal del 23 de maig de 2016 es va aprovar elaborar un pla municipal que englobi el conjunt de polítiques i mesures per promoure, defensar i garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals. Ara bé, el govern municipal, després de més d'un any, no ha fet absolutament res per tirar-lo endavant. Però, de fet, ni tan sols ha complert amb l'acord, molt més modest, d'organitzar algun esdeveniment per donar visibilitat a la lluita LGTBI en el marc del 28 de juny, malgrat haver programat més de 300 activitats per Festa Major. Però és que ni tan sols van fer un tuit el 17 de maig passat, dia contra l'LGTBIfòbia, tot i el compromís de commemorar aquesta data. Tot i així, vull donar les gràcies a l'alcaldessa per, després de tants anys negant-s'hi, haver penjat finalment la bandera de l'arc de Sant Martí a l'Ajuntament. Sort que aquest és un govern que compleix.

El jovent, el teixit associatiu i els grups de música locals necessitem un espai polivalent amb sala de concerts i bucs d'assaig. El compromís del govern municipal amb aquest equipament, que ja arrossega 12 anys d'incompliments, és més que qüestionable. Hem passat per plans de joventut, discoteques privades pagades amb diner públic, reiterades promeses... La darrera, quan Convergència - ara en diuen PDeCAT- va pactar amb ERC-MES una partida d'un milió d'euros als pressupostos per tal que l'equipament veiés la llum darrere de l'auditori enguany. Fum, fum, fum... Després de sis mesos sense fer absolutament res del que preveia l'acord -ni tan sols s'ha constituït la comissió formada pels col·lectius que han de fer ús de l'equipament per poder fer-ne el projecte- el govern ja ha aprovat deixar la partida a la meitat, no en garanteix la ubicació i ja sabem que acabarem l'any sense sala de concerts. Aviat, doncs, 13 anys d'incompliments. I Mercè Conesa encara ens diu que aquest és un govern que compleix.

La ciutadania percep els problemes d'aparcament com les actuacions més negatives que ha dut a terme l'Ajuntament d'acord amb les dades de l'Observatori sociològic de la ciutat. Per esmorteir un problema de difícil solució, a proposta d'ERC-MES, el govern municipal va adquirir el compromís d'implantar les zones verdes i vermelles d'aparcament. El ple municipal del 19 d'octubre de 2015 es va acordar fer-ho en un termini inferior a sis mesos, no van complir. El ple municipal del 21 de novembre de 2016 es va reiterar el compromís, no van complir. L'acord d'estabilitat pressupostària del govern amb ERC-MES també ho preveia. Doncs bé, en comptes de complir els acords, fa uns mesos, el govern municipal va instal·lar 24 places d'aparcament de zona blava al carrer de Josefina Mascareñas, al costat de la Casa de Cultura, on es van comprometre a instal·lar una zona verda-vermella que permetés al veïnat seguir-hi estacionant sense limitació de temps i alhora fer-ne un ús per temps limitat però de forma gratuïta a la resta de la ciutadania.

Aquests, lamentablement, només són tres exemples de la llarga llista d'incompliments que arrossega un govern sense paraula. Per motius d'extensió, no puc fer referència a la cobertura de la piscina del Parc Central, els motius que portaren a la xiulada d'ahir als polítics durant el seguici de festa major al barri del Monestir o l'actualització del nomenclàtor, entre altres incompliments d'un govern que Sant Cugat no mereix.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.