Fiesta


  • Comparteix:

vicenc.san.francisco

Vicenç San Francisco


Publicat: el 8/jul/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'Se acabó, / el sol nos dice que llegó el final, / por una noche se olvidó / que cada uno es cada cual. / Vamos bajando la cuesta / que arriba en mi calle / se acabó la fiesta'.

Com ens recorda J.M. Serrat en la seva cançó, fa una setmana que va acabar la festa. Ara, que ja ens hem recuperat d'aquesta sensació de gresca i ressaca, podem veure amb més distancia l'èxit de la nostra Festa Major. Més de 200 actes amb prou feines cinc dies. És oportú felicitar a tot l'equip municipal pel seu treball en la preparació i desenvolupament de les festes. És necessari fer un reconeixement al departament de Cultura, la brigada municipal, la brigada de neteja, la Policia local, la Creu Roja, l'ADF, Protecció Civil i tots els voluntaris que hi han participat.

La nostra Festa Major és la demostració de la riquesa i el treball de tot el teixit associatiu que hi ha a Sant Cugat, veritables motors capaços d'impulsar a cada barri, a cada plaça, tots els actes lúdics programats. Són dies per demostrar que vivim en una ciutat viva, que els veïns tenim ganes de reconèixer-nos, compartir alegria i solidaritat, adonar-nos que no vivim aïllats. Però també és obligació dels polítics i del món associatiu que això no sigui una anècdota de cinc dies. Els ciutadans hem de prendre els carrers i defensar la llibertat que ens permet gaudir d'aquests moments, comprometre'ns i solidaritzar-nos per fer el nostre espai de convivència millor, però res d'això és possible sense un estat democràtic que respecti les seves lleis

Ara es compleixen 40 anys de les primeres eleccions democràtiques en aquest país. Sense les llibertats que ens garanteix la nostra Constitució seria impossible tenir el teixit associatiu necessari per assegurar les nostres festes i el nostre futur en llibertat. És de justícia, en aquest moment, un record a tots els sindicalistes i militants polítics que van patir tortures i presó per fer del nostre país un estat democràtic i de dret.

La nostra herència i obligació és procurar que ningú ens faci baixar del camí, que no acabi la festa, i si pot ser que engalanem el carrer amb tires de colors 'lilas, rojas y amarillas' com demana J.M. Serrat.

VICENÇ SAN FRANCISCO és membre de l'executiva del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.