Els carrers seran sempre nostres


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 21/set/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja fa dies que observem com els drets fonamentals, garantits per la sacrosanta constitució espanyola, es veuen vulnerats dia rere dia. S'ha esmicolat la sobirania del Parlament de Catalunya per debatre sobre qualsevol tema, querellant-se contra membres de la seva mesa per portar a debat i constituir una comissió d'estudi del dret a decidir. S'ha amenaçat la llibertat d'expressió i informació amb l'entrada a redaccions de mitjans de comunicació per la guàrdia civil i requisant cartells de propaganda i pancartes, moltes de les quals només parlaven de democràcia, s'ha vetat la celebració d'actes a espais públics, i el més greu, s'està perseguint més de 750 alcaldes i alcaldesses que han decidit que el proper 1 d'octubre obriran els col·legis electorals per tal que la bona gent d'aquest país pugui votar Sí o No.

Però es veu que no n'hi havia prou, amb tot això, i ahir es va declarar de facto l'estat d'excepció. Dic de facto perquè ni tan sols s'ha aplicat l'ordenament jurídic al qual tantes vegades al·ludeixen per impedir exercir el dret al vot Una quinzena de càrrecs públics i assessors del govern de la Generalitat van ser detinguts, alguns d'ells de forma humiliant, i a hores d'ara encara resten privats de llibertat en diverses casernes de la Guàrdia Civil.

Mentre tot això està passant, el govern del PP continua llençant amenaces al govern de Catalunya i menystenint una vegada més els centenars de milers de catalans i catalanes que volen votar en un referèndum, amb la mesquina complicitat de Ciutadans i d'un PSOE que fa pinya al voltant del president Rajoy, ignorant també la demanda majoritària de la ciutadania catalana. Qui els ha vist i qui els veu!

Però ni això ens fa callar, acovardir ni defallir, ben al contrari. Ahir, mentre tota aquesta colla de barbaritats se succeïen, la gent anava ocupant els carrers de l'entorn del departament d'Economia. Milers i milers de persones disposades a demostrar, una vegada més, al govern del PP i als seus acòlits, però també a la resta del món, que votarem el proper 1 d'octubre.

Ens autodeterminem perquè som un poble i hi tenim tot el dret, per la dignitat de moltíssima gent, gent molt diversa; amb orígens, llengua i creences diferents que han empès durant anys i que s'ha guanyat sobradament la possibilitat de votar. En la més estricta tradició democràtica per tal de dirimir els assumptes del poble a partir del seu propi vot.

L'1 d'octubre aquest país té l'oportunitat de canviar moltes coses i que el progrés social i econòmic sigui la prioritat dels seus representants públics. Els dirigents polítics estan complint allò que van prometre: deixar que la gent decideixi el seu futur lliurement. Ara ens toca a la ciutadania demostrar que estem a l'alçada, per això animo tots els santcugatencs i santcugatenques que no defalleixin ni un moment, que surtin als carrers i exigeixin que volen votar com hem fet tantes vegades, pacíficament, amb il·lusió i esperança, però amb fermesa i convicció perquè això va de democràcia i de dignitat. Si aconseguim que els carrers sempre siguin nostres, la victòria la tindrem a les nostres mans.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.