Als independentistes les urnes mai ens han fet por


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 2/nov/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El divendres 27 d'octubre centenars de milers de catalans i catalanes celebràvem que el govern del país, amb el suport imprescindible dels companys i companyes de la CUP, complís el mandat democràtic rebut el dia 1 d'octubre. Malgrat les injustes conseqüències que se'n derivarien, la proclamació de la República pel Parlament català era imprescindible no només per la credibilitat d'aquells que la van prometre si guanyàvem a les urnes, sinó també per preservar la dignitat de la majoria de la ciutadania de Catalunya.

No ha estat fàcil arribar fins aquí, ningú va dir que ho seria, però probablement tampoc vam imaginar que l'Estat espanyol amb les seves institucions al capdavant, seria capaç de tanta repressió i ignomínia. Com a bons demòcrates vam creure que a les urnes i pacíficament, sense trencar ni una sola paperera, es podia parlar de tot. I malgrat haver rebut diferents mandats democràtics en aquest sentit, la resposta ha estat la força de les porres, l'empresonament de líders d'entitats cíviques, el cessament del nostre legítim govern i ara l'amenaça d'un procés judicial mancat de totes les garanties pròpies d'un estat de dret.

Però les fites històriques no s'aconsegueixen d'avui per demà, sobretot aquelles que són fruït de la determinació i de l'empenta de la ciutadania, per tant aquelles que, per damunt de tot, són legítimes. Als llibres d'història llegim en un sol capítol fets que van succeir-se en el transcurs d'anys i, a voltes, fins i tot de segles. Ja ho diuen que 'Roma no es va fer en un dia'. Tot necessita el seu temps i les coses bones s'alcen a base d'esforç i paciència.

Ja sé que avui ens agradaria, i a fe de déu que ens mereixem, que les coses haguessin anat d'una altra manera, ho sé, però també hem d'acceptar que això no s'ha acabat. Volíem anar més enllà, cert, però el nostre govern ha hagut de treballar permanentment amb un Estat en contra. Les anul·lacions constants pel TC d'iniciatives legislatives legítimes fruït d'una majoria parlamentària, ens han tallat les ales per al progrés social i econòmic del nostre país, i si tot això no fos prou, la pròpia Mesa de la màxima institució del país ha estat assetjada permanentment per una fiscalia que ha acatat més el desig polític d'un govern espanyol obsedit amb l'independentisme que les normes pròpies d'un estat de dret com és l'espanyol. Per això l'1 d'octubre va ser un èxit, era la resposta d'un poble fart de tanta repressió.

Divendres vam proclamar la República, però malauradament ha nascut oprimida, per això ara cal fer-la efectiva i defensar-la. Això vol dir defensar el nostre govern legítim, que avui és camí de l'Audiència Nacional, les nostres institucions, que han estat assaltades vilment i la nostra gent que viu en estat de xoc per tanta misèria democràtica, però també vol dir defensar-la a les urnes el 21 de desembre. Als independentistes les urnes mai ens han fet por, al contrari, n'hem estat uns fervents defensors, de fet, fins i tot, les hem hagut d'amagar i protegir amb els nostres cossos. No serem nosaltres qui negarem el dret als nostres conciutadans i conciutadanes, independentistes o no a votar. Abans que independentistes som demòcrates i les urnes mai poden ser una mala solució.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.