La concentració unionista aplega 500 persones i acaba amb la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' arrencada


  • Comparteix:

Mig miler de persones ha acudit aquest dilluns davant l'ajuntament a una concentració a favor de la unitat de l'Estat espanyol que ha culminat amb un grup d'assistents arrencant la pancarta 'Llibertat Presos Polítics' del balcó del consistori. Convocada a través de les xarxes, la trobada, amb presència de Policia Local i Mossos, s'ha acompanyat de càntics contra Carles Puigdemont, l'alcaldessa i el 'Tot Sant Cugat'. Alguns dels participants han obstaculitzat la tasca dels periodistes i els han increpat.

Sota el lema 'No en nuestro nombre', la concentració s'ha desenvolupat de forma pacífica, però ha viscut moments més tensos amb el llançament d'ous contra la pancarta, que finalment han arrencat.

Abans dels incidents, alguns concentrats han explicat per què han participat a la crida.

Assistents

No crec que en un espai públic hi hagi d'haver idees que no són de tots els santcugatencs. / L'alcaldessa no ens representa. / L'alcaldessa decideix prendre partit i no ens sembla just.


Vox ha donat suport a l'acte, al qual han assistit els portaveus de Cs i el PP, 'a títol personal'. El portaveu popular, Álvaro Benejam, però, també ha criticat els actes vandàlics.

Álvaro Benejam

Una part dels assistents eren uns indesitjables que han arrencat la pancarta i han llençat ous. No hi estem d'acord, però sí compartim l'objectiu de la concentració.


També ho ha lamentat a través de Twitter el grup municipal de Cs.




L'Ajuntament ha reaccionat amb una piulada en què condemna 'la manifestació violenta' i apunta que Policia Local i Mossos 'han actuat per evitar mals majors en una situació d'extrema tensió'.





Paral·lelament, el Comitè de Defensa de la República (CDR) ha organitzat una cercavila entre les places d'Octavià i del Rei com a mostra de rebuig a 'les expressions feixistes'. Així ho ha destacat una de les membres del CDR, Francina Astallé.

Francina Astallé

No estem en contra de cap tipus de manifestació unionista. Aquesta contramanifestació es contra els lemes feixistes i determinats grups. També hem volgut demostrar que es poden fer contramanifestacions pacífiques.


Les accions del grup continuen aquest dimarts al matí, a les vuit, amb la preparació d'una cartellada a la plaça del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.