Aquí hi ha pobres

Blai Blanquer


Publicat: el 19/nov/17
Opinió| Columnes

Clamar a favor dels pobres no és una dèria del Papa Francesc. Quan diu: 'Els pobres són els descartats de la nostra societat', reconeix amb dolor la realitat del nostre món. I s'adreça a tothom (sobretot als cristians quan vivim en un índex notable de benestar) perquè ens desvetllem i no ens pensem que tot està en pau i ben assegurat.

Obrim els ulls: per a molts no hi ha ni pau ni cap seguretat. Els 'descartats' en el llenguatge del Papa, són tots els que han quedat reduïts a la insignificança: els més petits, els malalts, els vells, els que no tenen diners, ni casa, ni pàtria, ni llibertat de consciència. Hi ha moltíssims descartats, aquí també.

La 'jornada dels pobres' que va convocar el Papa Francesc vol avivar consciències. Tot el que ens pensem tenir, ho hem rebut perquè ho gestionem segons el pla de Déu, que ha creat tots els béns de la terra a benefici tots els homes. L'egoisme de disposar dels recursos que se'ns han confiat, com si fossin propis, és malversació. La desídia que els deixa erms sense que facin profit a ningú, també és malversar. Els que obren així fan molt mal. Per això, no hem de dormir, sinó vetllar i viure sòbriament, indica Sant Pau. 'Sòbriament' no per conservar la línia sinó la dignitat.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere