655 gràcies florestans i florestanes


  • Comparteix:

francesc.osan

Francesc Osan


Publicat: el 28/des/17
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

655 vots són els que ha tret ERC a la Floresta en les eleccions de tot just fa una setmana. Volem donar les gràcies, de manera molt especial, a totes les persones que han confiat amb Esquerra per aquesta travessa. Independentment de l'èxit general, per a nosaltres és un motiu de satisfacció el fet d'haver quedat segons a només 15 vots de JuntsxCat. Esperem que aquesta confiança no sigui aliena a la tasca que estem fent a la Floresta en defensa dels interessos del veïnat.

Aquests vots, sumats als de Junts per Catalunya i la CUP, conformen una amplíssima majoria independentista, superior a la de l'1 d'octubre i a les de les autonòmiques plebiscitàries del 27-S de 2015.

Aquesta nova i revalidada majoria, en l'àmbit nacional, és més meritòria encara si tenim en compte les condicions en què van estar convocades aquestes eleccions: per mandat del PP, amb les institucions suspeses, amb el govern legítim a l'exili, amb el cap de llista d'ERC a la presó, amb el de Junts per Catalunya a Brussel·les, amb els líders de les organitzacions socials independentistes empresonats, amb la caverna mediàtica vomitant mentides, el poder judicial amb tics franquistes amenaçant a tort i a dret, amb les llibertats de manifestació i opinió reprimides (incloses les xarxes socials), amb les forces d'ocupació -amb els piolins al front- xulejant pel territori i amb els feixistes desfermats provocant aldarulls i intentant crear ambients de confrontació.

Tots aquests elements, no els hem vist -només- pels mitjans de comunicació o ens ho han explicat, també ho hem vist lamentablement a la nostra ciutat de Sant Cugat; pels carrers, arrencant pancartes i llaços grocs, als plens municipals, i hem vist veïns i veïnes nostres -plenament identificats- participant en aquestes accions, i partits polítics que fins fa poc encara pensàvem que eren defensors de la democràcia, i alguns que curiosament presumien de ser d'esquerres, defensant aquests fets o justificant-los, que a vegades és pitjor.

Aquestes eleccions han demostrat que, una vegada més, fins i tot amb un altíssima participació, Catalunya ha optat per la República, també a Sant Cugat i a la Floresta; i que si hi havia majoria silenciosa, aquesta també era independentista i que el partit que les va convocar ha resultat ser insignificant al nostre país i també a la nostra ciutat.

Finalment, reiterar el nostre compromís de seguir treballant per Catalunya, per Sant Cugat i per la Floresta.

FRANCESC OSAN Representant d'ERC-MES al Consell de Barri i de La Floresta i membre de l'Executiva de la Secció Local d'ERC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.