El negoci de Roberto i les cabres


  • Comparteix:

roser.casamitjana

Roser Casamitjana


Publicat: el 19/gen/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No sé com va anar exactament aquest negoci, però el que sembla clar és que va acabar malament. Doncs això és el que ens temem que passarà amb ESART. Estem parlant d'una escola privada pertanyent al grup Montcau que l'any 2013 es va instal·lar a Sant Cugat per oferir batxillerats oficials en música, dansa, arts escèniques, humanitats, ciències socials i producció audiovisual. Per fer-ho l'ajuntament els va oferir ocupar un espai 'infraocupat' de l'Escola i el Conservatori de Música Victòria dels Àngels a canvi d'un lloguer que anava en funció dels metres ocupats.

Aquesta cessió es va fer per decret i ja en el seu moment nosaltres ho vam criticar perquè, tot i considerar legal l'operació, vam opinar que s'havia fet sense transparència i sense un concurs públic. Així doncs, ja tenim instal·lada l'escola d'elit a la nostra ciutat i el que ens preguntem ara és què passa amb ella: com funciona, quants alumnes té, amb quina preparació surten i, sobretot, què aporta a la ciutat una institució d'aquest tipus.

El que sí que hem sabut darrerament és que els tres darrers anys no han pagat la factura que els hi passa el consistori adduint que els cobren més metres quadrats dels que utilitzen i això els ha portat a presentar un recurs de reposició contra el consistori, que no sabem com acabarà però que de moment ens obliga a fer paperassa i a no cobrar ni un euro dels més de 300.000 euros que hauríem hagut d'ingressar.

Per resumir, tenim cedit un espai públic a un negoci privat, que majoritàriament va dirigit a persones amb un nivell econòmic elevat, que pot entrar en competència amb centres públics que ofereixen cursos semblants, que no sabem com funciona ni si aporta cap valor afegit a la nostra ciutat i que a més no paga el que deu. Si això no es pot considerar un mal negoci...

ROSER CASAMITJANA és regidora d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.