Sant tornem-hi amb l'habitatge


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 26/gen/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquesta setmana s'ha constituït l'Observatori social de l'Habitatge de Sant Cugat. En primer lloc, cal dir que va tard. La seva creació es va aprovar en el ple d'abril del 2016. Han passat dos anys i, malgrat que els principals problemes de la ciutat en termes d'habitatge segueixen sent els mateixos, la primera conclusió és que anem uns anys tard en buscar solucions.

L'observatori no és un espai on desenvolupar o debatre les polítiques d'habitatge. Això ens queda clar. És un lloc on analitzar i detectar la situació del mercat, les necessitats de la població en termes d'emancipació, renda disponible per pagar l'habitatge, context urbanístic o limitacions legals. Per exemple, seria un bon espai on analitzar la bombolla del lloguer, les causes en l'àmbit de planificació territorial, els canvis legals necessaris, no només a escala local, sinó estatal o catalana per tal de millorar la situació, etc.

Però aquesta anàlisi, necessària, no és excusa per començar ja a fer polítiques que siguin útils per a la ciutadania. És inacceptable que l'equip de govern no tingui ni interès ni ganes de posar remei a la situació d'emergència que la nostra ciutat està vivint, fent fora no només a gent jove sinó a tothom amb una renda mitjana/baixa. Hi ha accions concretes que l'Ajuntament està fent tard en aplicar.

Fem tard anunciant promocions de lloguer públic quan no n'hauríem d'haver deixat de construir mai; fem tard indexant els preus; fem tard exigint canvis legislatius; anem tard en polítiques que premiïn als propietaris que lloguen a preus raonables, o demanant a les APIs i altres agents la seva col·laboració amb un tema que és primordial pel manteniment de la cohesió social a la nostra ciutat.

El problema és que el nostre equip de govern es queda amb l'excusa que 'des de l'Ajuntament no podem fer res' i, malgrat que comparteixo que la qüestió competencial és la que és, des del municipalisme sempre s'ha demostrat que amb voluntat i treball es poden produir canvis. Diguem-ho clar, si des de l'equip de govern no fan res més és perquè no volen.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.