L'almoina allibera


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 18/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fer almoina ens allibera de l'avidesa i ens ajuda de descobrir que l'altre és el germà i que el que jo tinc no és mai només meu. Compartir els nostres béns amb els altres, seguint l'exemple dels Apòstols, testifica que som cristians de debò.

En aquest sentit, faig meva l'exhortació de Sant Pau, quan convidava els corintis a fer una col·lecta a benefici de la comunitat de Jerusalem: 'convé que dugueu a terme la col·lecta' Això val especialment en la Quaresma, un temps en el que molts organismes realitzen col·lectes a favor d'esglésies i poblacions que passen per dificultats.

I com voldria que també en les nostres relacions quotidianes, davant de cada germà que ens demana ajuda, penséssim que es tracta d'una crida de la divina Providència! Cada almoina que donem ens fa participar en la Providència de Déu vers els seus fills; i si ell avui se serveix de mi per ajudar un germà, no proveirà també demà les meves necessitats, Ell, que no es deixa guanyar per ningú en generositat? Que totes les persones de bona voluntat, afligits perquè al món s'estén la iniquitat, la fredor paralitza el cor, i es debilita la humanitat, ens unim per invocar Déu, dejunar junts i ajudar tant com puguem als nostres germans. (Papa Francesc)

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.