'En Cataluña no se estudia en español'


  • Comparteix:

carmela.fortuny

Carmela Fortuny


Publicat: el 26/feb/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En els darrers temps, des dels aparells mediàtics de la capital espanyola i partits com PP i Cs, ens hem sentit dir de tot. Res de bo, per descomptat, i ara li ha tocat el torn al català i al sistema d'immersió lingüística, bé de fet ja és recurrent atacar el català, perquè és l'eix de la nostra cultura i del nostre sistema educatiu. Els atacs constants contra el nostre model d'immersió lingüística resulten del tot intolerables i inacceptables. Dir que a Catalunya no s'ensenya el castellà és absolutament fals, i el pitjor de tot és que saben que això que afirmen és mentida. Però els hi és absolutament igual, si la mentida els porta a guanyar vots i atiar l'odi cap al nostre país, tenen premi.

La història de la nostra escola és un bon reflex de la història del nostre país. I la llengua amb què es construeix i transmet el coneixement ens permet expressar la nostra particular visió del món. De la llengua pròpia, part essencial de la nostra personalitat i identitat col·lectiva, n'hem fet l'eina de cohesió i de convivència, i la ferma voluntat de preservar-la ha ajudat a superar els enormes canvis sociolingüístics i socioculturals. L'escola té, doncs, el deure de conservar-la i de donar-la en herència a les generacions futures com a part del patrimoni comú. I te? el deure de consolidar-la i d'enriquir-la, i de fer-ne l'instrument d'aprenentatge de tots els alumnes. Nosaltres ho tenim molt clar, l'escola catalana no es toca, i seguirem tossudament alçats defensant-la on toqui i quan toqui.

Musa Anter, escriptor i activista Kurd, ja ho deia: 'Si la meva llengua fa trontollar els fonaments del teu estat de dret, significa que has construït el teu estat sobre la meva terra'.

CARMELA FORTUNY és membre del PDeCAT i tinenta d'alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.