Acompanyant a triar l'escola


  • Comparteix:

esther.salat

Esther Salat


Publicat: el 12/mar/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Moltes famílies ja fa setmanes que teniu plenes les agendes amb els dies de portes obertes i mireu de triar entre les diferents escoles de la nostra ciutat. Triar i prioritzar en funció de la ubicació de l'escola, el projecte educatiu, els horaris, els valors, l'atenció a la diversitat, les activitats que singularitzen el centre, si és una escola gran o petita, si hi hem anat de petits o si tenim algun conegut que ens pugui donar referències, etc.

Sigui com sigui, triar escola és una de les decisions que considerem més difícils quan tenim fills, perquè considerem que a l'escola hi passaran molt temps i que els podrà influir en molts aspectes. Per això és bo que dediqueu temps a valorar les opcions a partir de les vostres prioritats.

Estic segura que no us sorprendré si us dic que l'escola ideal no existeix, i que sovint el que haurem de buscar és l'encaix entre la família i l'escola. Així, haureu de valorar si els projectes de les escoles encaixen amb les vostres creences educatives, el vostre estil, valors i les vostres prioritats. Hi ha famílies que busquen un centre que permeti el desenvolupament socioemocional de l'infant, amb un entorn ric de relació i creativitat. També hi ha les famílies que tenen una exigència alta en el nivell acadèmic. N'hi ha que tenen una preocupació global de l'educació i busquen un currículum multicultural i d'immersió en llengua estrangera.

Davant d'aquesta diversitat és evident que els valors de la família s'han de veure reflectits en l'escola a l'hora de triar-la, però també esdevé clau tenir en compte com és el vostre fill, per a valorar quin estil d'escola s'adaptarà millor a les seves necessitats i a la seva personalitat.

Malgrat el comprensible neguit familiar a l'hora d'afrontar la preinscripció, us vull transmetre un missatge positiu de tranquil·litat: en primer lloc, dir-vos que a Sant Cugat comptem amb una oferta de centres educatius diversa i que tots ells són de reconeguda qualitat. Aquest és sense dubte, el gran valor afegit de la nostra ciutat, però hi afegeixo un valor tan o més important: el de la implicació i vinculació de les famílies amb l'escola. És justament, aquesta implicació la que promou la qualitat educativa. I en segon lloc, dir-vos que a les preinscripcions dels darrers anys el percentatge de sol·licituds assignades en la primera opció ha estat al voltant del 95%, és a dir, la gran majoria de famílies va obtenir plaça al centre que havien triat.

Enguany, ja sabeu que la preinscripció escurça el termini de temps que passa entre que les famílies prioritzeu escola i la Generalitat atorga la plaça a un centre educatiu concret, donant així resposta a la demanda de les famílies de minvar el temps d'incertesa i d'espera. Un temps on les escoles i administracions us acompanyarem i orientarem en la tria.

ESTHER SALAT és membre del PDeCAT i regidora d'Educació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.