Sincerament, els compadeixo


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 19/abr/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Ple d'aquest dilluns passat va aprovar una moció conjunta dels grups municipals d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates i la CUP-PC, amb el vot favorable d'ICV-EUiA, en defensa dels drets civils i polítics i per la llibertat dels presos polítics. Una àmplia i transversal majoria, com la que el diumenge 15 d'abril tenyia de color groc el Paral·lel de Barcelona. Sindicats, moviments socials i partits no independentistes, van fer sentir la seva veu en defensa de la llibertat i la democràcia.

En temps de repressió i d'una vulneració flagrant de drets fonamentals amb presos polítics, persones exiliades, activistes socials acusats de terrorisme, persecució de la llibertat d'expressió i intervenció de les institucions, una societat que es creu majoritàriament demòcrata ha d'unir forces i revelar-se i aquest és l'èxit de la mobilització del diumenge.

El ple va aprovar aquesta moció just el mateix dia que davant de l'Ajuntament es concentraven un cop més desenes de santcugatencs i santcugatenques per dir prou als sis mesos de presó preventiva de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. Mentre, a la sala de plens, els regidors de Cs ens acusaven de fer 'escraches' per aquestes concentracions pacífiques; de violència, per manifestar-nos en multitud d'ocasions centenars amb milers de catalans i catalanes; de terroristes, per organitzar mobilitzacions reivindicatives, o de colpistes, per voler complir el mandat democràtic obtingut de forma legítima i legal a les urnes.

És evident que la discrepància dels valors d'Esquerra Republicana amb els d'un partit polític -que defensa la sacrosanta unitat d'Espanya, la persecució de la immersió lingüística, la monarquia i la repressió com a forma per fer callar els que no pensen com ells encara que hagin guanyat a les urnes- és infinita. Però el que més ens diferencia són moltes altres coses.

Molta gent ha definit el procés cap a la República com la revolució dels somriures (quan utilitzo aquesta expressió sempre penso en el conseller Romeva: Raül, no t'oblidem) perquè aquest ha estat, és i serà un moviment d'esperança, de progrés, de present, però sobretot de futur. Per això sempre somriem, fins i tot quan plorem els nostres represaliats polítics, els ulls ens somriuen perquè sabem que només podrem deixar un país millor als nostres fills i filles si ho aconseguim.

Als ulls dels regidors i dels diputats de Cs només veig ulls d'odi, de venjança, d'acarnissament. En les seves paraules només hi trobem crispació i amenaça. Davant les nostres llàgrimes de tristesa i preocupació per les represàlies que pateixen els nostres companys i les nostres companyes imputats, detinguts, exiliats i empresonats, ni un bri d'empatia ni d'humanitat. Celebren les decisions judicials com si fossin victòries electorals. Potser van quedar primers el passat 21D, però no van guanyar. Aquest país és massa decent per fer costat al cinisme, la mala educació i el poc respecte institucional. Jo sempre preferiré guanyar a les urnes que als tribunals, però si un dia perdem, ens aixecarem i tornarem a començar perquè la llibertat i la democràcia es defensen amb més llibertat i més democràcia i no amb repressió. Senyors i senyores de Cs sincerament els compadeixo.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.