Decidir més coses que qui serà el teu alcalde


  • Comparteix:

joan.puigdomenech

Joan Puigdomènech


Publicat: el 30/abr/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cada quatre anys ens convoquen per a decidir qui regirà la ciutat. Fins ara estàvem acostumats a anar seguint les decisions d'aquells a qui havíem atorgat la nostra confiança. Si ho feien bé, quan arribés el moment els tornaríem a escollir i, en cas contrari, escolliríem algú altre que creiéssim que ho podria fer millor.

Les coses han canviat. Cada vegada més sovint els ciutadans podem decidir directament coses que afecten a la vida diària de la ciutat. Ara mateix, vostè, el seu veí i jo mateix podem decidir en què invertir una part important dels recursos de la nostra ciutat. Ja ha rebut a casa seva, o ho rebrà ben aviat, un fulletó de tons verdosos que porta per títol 'Pressupostos participatius 2018-19'.

Si el fulleja podrà veure 30 propostes d'inversió que alguns ciutadans han treballat i li proposen per escollir. Persones que com vostè viuen a Sant Cugat, cap d'ells forma part del consistori, li proposen invertir en projectes molt diversos i la seva opinió és la que acabarà decidint quins d'ells tiren endavant.

Un primer grup de 15 són projectes, de fins a 300.000 euros cadascun, que hem anomenat projectes de ciutat. Toquen temes tan variats com medi ambient, cultura, esport, mobilitat... D'aquests 15, en pot escollir cinc i els cinc que rebin més vots els farem. Un segon grup de 15 són projectes dels barris amb un pressupost de fins a 80.000 euros. Vostè en pot votar cinc del barri que vulgui, no cal que sigui del barri on viu. El projecte més votat de cada un dels barris també es durà a terme.

Si vol saber més detalls de cada projecte vingui el dissabte 5 de maig a Plaça Octavià a les onze del matí i li explicaran. Pot votar per internet seguint les instruccions que trobarà a www.decidim.santcugat.cat o, si ho prefereix, marqui les creus a la butlleta que hi ha al fulletó i dipositi-la a una de les urnes que li indiquen al fulletó. Ja sé que a casa seva en sou uns quants, però no es preocupi: al costat de cada urna també hi ha més paperetes per cada un dels de casa que ho necessiti.

Recordi: abans del 13 de Maig esculli per un dels dos mètodes cinc projectes dels 15 primers i cinc dels projectes de barri. Vivint a Sant Cugat podem decidir més coses que qui serà el proper alcalde. Aprofitem-ho.

JOAN PUIGDOMÈNECH és Comissionat de Participació Ciutadana de l'Ajuntament



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.