Centre Cívic Alfonso Guisado, activista veïnal


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 3/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El Grup Municipal d'ERC-MES proposa a la comissió del nomenclàtor un seguit de canvis i addicions: rebatejar l'avinguda d'Antoni Griera, la plaça del Doctor Villar i el carrer del Doctor Modrego, substituir la designació de la plaça del Rei per plaça de República o de l'1 d'octubre i proposar el nom de l'activista veïnal Alfonso Guisado pel futur equipament del xalet del xamfrà l'avinguda de Cerdanyola amb Passeig de Torreblanca. En diferents ocasions -rodes de premsa, articles i al ple municipal- ja s'ha parlat de la substitució de noms de carrers instaurats durant la dictadura, també de les propostes de 'desmonarquitzar' l'actual plaça del Rei. Alhora els fets que vam viure l'1 d'octubre mereixen un reconeixement i un record necessari.

I què li passa al xalet de l'avinguda Cerdanyola que fa decennis que està desocupat? Què es vol fer? Per què se li ha de posar un nom?

El Pla de Reforma del Barri del Monestir-Sant Francesc comença a moure's, segurament lent i amb interrogants, però ja amb diners i projectes sobre la taula. Un d'ells és la necessitat de més espais ciutadans, de convivència, uns equipaments per un barri que no en té suficients.

En aquests moments des de l'Ajuntament hem iniciat el tràmit de modificació de planejament per protegir la finca mitjançant una suspensió de llicències -per protegir-la de l'enderroc- i també per a la conversió de la zona en alçades, volums i qualificació urbanística. Un pas previ a la compra o permuta i el seu arranjament. Esperem que es concreti aviat.

Un centre cívic, una casa del barri on veïns i veïnes puguin formar part de la cogestió de l'equipament mitjançant una 'junta' mixta entre l'administració i veïnatge que treballi en xarxa amb el Xalet Negre. En definitiva més metres d'usos de convivència, formatius, veïnals i sobretot pel barri.

Aquesta és la proposta que ja fa anys Alfonso Guisado va dibuixar, conjuntament amb la reforma del Barri del Monestir Sant Francesc i l'agermanament amb el municipi de La Haba, del que va ser el principal impulsor entre els dos ajuntaments.

Les persones passen, algunes per desistiment del seu activisme, pels anys o per mort. Els polítics -sortosament- també passem, però crec que és la nostra obligació reconèixer a aquelles persones que fan canviar les coses. Algunes persones deixen empremta i deures per completar, i una de les persones que des del seu activisme polític -socialista-, associatiu i veïnal va promoure els consensos necessaris per a les noves inversions i el reconeixement de la singularitat del Barri del Monestir Sant Francesc va ser en Poncho, l'Alfonso Guisado.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.