Mn. Francesc, Papa


  • Comparteix:

blai.blanquer

Blai Blanquer


Publicat: el 13/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No és per menystenir la figura del Papa que la capçalera d'aquesta nota l'anomeni 'mossèn Francesc' sinó per tot el contrari. El darrer document pastoral que ha publicat, s'adreça a 'cada un de nosaltres' -sigui quin sigui el nostre estat - perquè no ens conformem a una existència mediocre, aigualida, liquada.

Per això en una bona part de les consideracions fa servir el to planer al que ja ens té acostumats i que agraïm. I com que sap -com qualsevol mossèn- que no tots els feligresos són experts en teologia, el Papa procura fer-se entendre estalviant tant com pot aquest recurs. Sembla que hagi tingut present l'avís de Maese Pedro que llegim a Don Quijote: 'Llaneza, muchacho, no te encumbres, que toda afectación es mala. Així per exemple per parlar d'un tema tan elevat com és la 'santedat' sense fer-lo enigmàtic, diu: 'M'agrada veure al santedat en els pares que crien amb tant d'amor els seus fills, en aquests homes i dones que lluiten per dur el pa a casa seva, en els malalts, en les religioses ancianes que continuen somrient. En aquesta constància per tirar endavant dia a dia hi veig la santedat... la santedat de la porta del costat, d'aquells que viuen a prop de nosaltres i són un reflex de la presència de Déu'.

BLAI BLANQUER és rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.