Volem que els trens funcionin les nits de Festa Major


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 10/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ben aviat, la gent de Sant Cugat tornarem a gaudir de la nostra Festa Major. Gràcies a totes les entitats que la fan possible, la ciutat s'omplirà d'activitats del 28 de juny i fins l'1 de juliol. I de ben segur que comptarem amb una programació nocturna que s'allargarà fins a les tres o les quatre de la matinada. Centenars de joves, i no tan joves, es desplaçaran a les diverses places per gaudir de música i festa. Alhora, com ja és habitual, en les mateixes dates les ciutats veïnes de Rubí i Terrassa també estaran de Festa Major.

Tanmateix, les nits de festa major no existeixen alternatives al cotxe per desplaçar-se. Les veïnes i els veïns de les planes, la Floresta, Mira-sol o Valldoreix que venen al centre per gaudir de la festa nocturna, ho fan en cotxe per poder tornar després cap a casa. Centenars de joves que gaudeixen dels concerts a l'espai arrel, la DesPlaça Jove o l'FMA, on consumiran begudes alcohòliques, s'han de desplaçar en cotxe. Hem de dir al jovent que si beu no ha de conduir; però els hem de donar alternatives al cotxe.

És per això que cal que els FGC ampliïn l'horari del servei coincidint amb les festes majors de Sant Cugat i les ciutats veïnes, tal com ja fa coincidint amb la festa de la Mercè o per Cap d'any. Actualment, no existeixen alternatives per a la mobilitat en transport públic les nits de Festa Major. Que els trens funcionin també a la nit garantiria la mobilitat en transport públic dels barris i districtes de la nostra ciutat amb el nucli urbà, i de la nostra ciutat amb les ciutats de l'entorn, evitant la dependència del cotxe i els riscos que suposa. Volem que tothom pugui desplaçar-se de forma segura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.