Nou President, nou govern i acabem amb el 155


  • Comparteix:

eloi.rovira

Eloi Rovira


Publicat: el 14/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dissabte vam assistir a un nou debat d'investidura a la presidència de la Generalitat. Un debat on el candidat a presidenciable, Quim Torra, va fer un discurs brillant, amb lideratge i deixant clar que sap quin és el full de ruta a seguir, però sobretot va posar sobre la taula la voluntat de mà estesa i diàleg.

Algunes de les seves frases van ser: 'Estem disposats a dialogar demà mateix, sense condicions, sense vetar res. Amb el respecte institucional degut entre governs i la necessitat urgent de reconduir la política a la política. Per a nosaltres no quedarà. No renunciem a res'. 'Avui ens desfem del passat, de l'article 155 i obrim davant nostre un nou futur. Construïm-lo junts. Tan junts com els valors que Catalunya i República suposen, dos ideals per sempre inseparables'. 'La vostra victòria és el fracàs d'un Estat que no ha volgut negociar mai, ni tan sols reunir-se per parlar, i que ha usat la violència contra el poble. Sempre fracassarà qualsevol règim de força que pretengui destruir les idees i la dignitat de les persones'. 'La legislatura neix amb el deure fet d'haver frustrat la por i les gravíssimes amenaces que ens han llançat. Però també amb la provisionalitat d'una etapa excepcional que demana el millor de tots nosaltres. L'encarem amb fermesa, tranquil·litat i seguretat'.

Poc després del discurs del candidat Quim Torra, el govern espanyol, amb un gest d'autoritarisme barroer i amenaçador va emetre un comunicat per valorar el discurs del candidat. En ple segle XXI, un govern que ens ha imposat unes eleccions i que no ha respectat el resultat, perquè es pensaven que l'independentisme no seria majoritari, s'atreveix a emetre un comunicat estil tribunal inquisidor totalment inacceptable. Nosaltres hem de seguir endavant, amb el full de ruta marcat.

Restituir les nostres institucions, treure els presos polítics de les presons i que els exiliats puguin tornar. Seguir construint la República, des del diàleg, com hem fet sempre. Acabem amb el 155 d'una vegada, perquè el nostre país i la nostra democràcia està molt per sobre d'aquells que construeixen el seu discurs des de l'odi i la imposició.

ELOI ROVIRA és regidor d'Esports i Joventut



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.