És el mateix posar un llaç que treure'l?


  • Comparteix:

noel.climent

Noel Climent


Publicat: el 17/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tenim gent a la presó per les decisions polítiques que van prendre, que ho van fer perquè una majoria de votants van dir que volien que ho fessin, i aquestes decisions mai van contravenir els drets humans ni els drets fonamentals constitucionals. Això si parlem dels i les conselleres, si parlem dels Jordis la ignomínia és flagrant: set mesos de presó preventiva per pujar a un cotxe, amb permís de 'la benemèrita', i dir-nos que marxéssim cap a casa. No és justícia, és venjança.

Jo entenc que hi hagi gent al meu país que se sentin espanyols, que vulguin que Catalunya segueixi sent part d'Espanya. A aquesta gent li demano, si us plau, que expliqui als líders polítics espanyols que ens haurien d'intentar convèncer dels avantatges de formar part d'aquest gran país (en extensió bastant més que el meu), i que amenaçar-nos amb més repressió difícilment ens farà més espanyols.

Els llaços grocs impliquen un suport als presos polítics, a les seves famílies, als seus amics i companys, impliquen una solidaritat envers aquesta gent i un rebuig davant el que considerem un empresonament preventiu injust, molt poc ajustat al que hauria de ser normal en democràcia.

Treure llaços no implica estar en contra de la independència de Catalunya, no implica sentir-se espanyol i sobretot, no convenç ningú que Espanya és un bon lloc per viure. Implica estar d'acord amb el fet que la repressió és una mesura democràtica acceptable; no estan intentant convèncer ningú que ens quedem a Espanya, simplement actuen com aquells que, per dret de conquesta, poden fer-ho tot.

Som un poble pacífic, i així seguirem, tossudament alçats, pels Jordis, pel Romeva i per totes les altres preses i presos polítics.

NOËL CLIMENT és vocal d'ERC-MES a l'EMD de Valldoreix



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.