La crisi humanitària de Palestina


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 18/mai/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'ocupació de Palestina és una de les violències més enquistades i antigues que viu la Mediterrània i que té repercussions globals. Als Estats Units un president boig no fa més que atiar aquest conflicte i es dedica a fer declaracions contràries al Dret Internacional, reconeixent en solitari Jerusalem com a capital d'Israel i agredint, per tant, els anhels de pau i justícia a la regió.

La declaració de Trump, coincideix amb una nova onada de repressió del govern israelià, amb la recent retirada del finançament per part dels Estats Units a UNRWA -que és la missió de Nacions Unides que té cura dels més de cinc milions de refugiats palestins repartits entre Cisjordània, Gaza, Jordània, Líban i Síria-, i amb el premi a Netanyahu amb la nova ambaixada dels EUA a Jerusalem.

Mentrestant, els soldats israelians maten 58 palestins, set d'ells menors, i en fereixen 2.400. A la frontera de Gaza els militars israelians reprimeixen amb foc real la Marxa del Retorn. Unes mobilitzacions per reclamar el dret del retorn dels cinc milions de refugiats. Unes mobilitzacions concebudes com a resistència no violenta i on des del 30 de març ja s'havien assassinat a 45 a palestins.

Convé doncs que des de l'Ajuntament hi posem el focus, busquem la col·laboració amb UNRWA i contribuïm a mobilitzar la política en la línia d'assenyalar el bloqueig il·legal i nefast pels drets humans a la que l'Estat d'Israel sotmet a la Franja de Gaza, condemnem les massacres comeses i donem suport a la demanda d'Amnistia Internacional cap als Estats perquè aquests imposin un embargament integral a la venda d'armament a Israel.

El nostre Ajuntament ja s'ha posicionat en contra de la venda d'armament i hem aprovat no treballar amb cap empresa que participi d'aquest mercat. És per això que dilluns al ple proposem que es demanin explicacions a HP, una empresa que apareix en diversos informes internacionals com a subministradora de material de vigilància i armament a Israel, que té seu a la nostra ciutat i que té diversos convenis amb el nostre consistori.

RAMON GUTIÉRREZ és portaveu d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.