Emprendre, una manera de fer i de ser


  • Comparteix:

joana.barbany

Joana Barbany


Publicat: el 18/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest divendres hem donat per finalitzada una altra edició dels premis Explorer (abans Yuzz). És un programa promogut pel Banc Santander en el què durant 5 mesos s'ofereix formació, recolzament i assessorament a joves amb idees emprenedores d'entre 18 i 31 anys. El premi? per als nostres emprenedors de Sant Cugat, un estada al Centre d'emprenedoria de Can Ametller, i a nivell global un viatge a Silicon Valley i fins a 30.000 euros per poder desenvolupar la idea.

L'ajuntament de Sant Cugat hi participa per vuitena vegada consecutiva, enguany amb col.laboració amb el Parc de Recerca de la UAB (PRUAB). Al llarg d'aquests anys, hem assessorat i format més de 150 persones i s'han treballat més d'un centenar de projectes de tot tipus. Projectes que en alguns casos ja són empreses en funcionament.

Penso que és necessari recolzar aquelles persones, de l'edat que sigui, joves i no tan joves, que tenen una mentalitat emprenedora. Pensar de manera diferent, innovant, replantejant-nos el perquè de les coses, sense por al fracàs... crea societats més vives, empoderades, crítiques i evolucionades.

I emprendre o innovar, en part, és una manera de ser. Es pot emprendre amb nous projectes, però també es pot emprendre dins les nostres organitzacions o en la nostra vida privada. A Sant Cugat tenim un entorn emprenedor potent, i no per mèrit exclusiu de l'Ajuntament, només faltaria. La suma de capacitats dels diferents agents de la ciutat (grans empreses, pimes, universitats, escole i ciutadania) ajuda a què aquesta mentalitat emprenedora i innovadora creixi de manera exponencial. I a la llarga reverteixi en la nostra ciutat, fent-la més oberta i generadora d'oportunitats.

Joana Barbany és regidora d'Innovacio i Govern Obert



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.