Una festa major més reivindicativa que mai


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 28/jun/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Avui comença la Festa Major i això vol dir que el curs escolar ja s'ha acabat. Inici de l'estiu, vacances més a prop, música, xivarri, alegria i soroll, molt soroll. Serà inevitable sentir els comentaris d'alguns veïns i veïnes que consideren que sempre els toca 'patir' la xerinola o bé aquelles persones que preferirien que dissabte a la nit toqués aquell grup que tant els hi agrada i no el que vindrà a tocar enguany i, fins i tot, aquells que cada any afirmen que la festa és massa llarga o massa curta. Però malgrat tot, els carrers i les places de la nostra ciutat estaran plenes a vessar de santcugatencs i santcugatenques gaudint de debò.

La Festa Major també acostuma a ser un moment on les reivindicacions ciutadanes es fan especialment visibles, aprofitant precisament la gentada que hi participa. Són moltes les festes on hem sentit com algunes entitats de la ciutat aprofiten per expressar el seu descontent amb les polítiques culturals de l'Ajuntament o bé la gestió que es fa de l'ocupació de l'espai públic o tantes altres qüestions i això està molt bé.

Enguany, volem reivindicar un cop més la llibertat de les dones i les noies santcugatenques a viure i gaudir de la festa amb total llibertat i de ben segur que la posada en marxa del protocol institucional contra la violència masclista hi ajudarà. Els grups municipals d'ERC-MES i la CUP-PC vam presentar una moció al ple, que va ser aprovada, demanant la creació d'aquest protocol per evitar aquesta xacra social que representa la violència masclista. Aquesta iniciativa, que es reproduirà en totes les festes que tinguin lloc a la ciutat, és més oportuna que mai tenint en compte aquest allau de notícies sobre agressions sexuals que estem vivint aquestes darreres setmanes.

La sentència de 'la Manada' sens dubte ha estat un punt d'inflexió. Hem hagut d'arribar fins aquí per fer visible allò que ha passat sempre i arreu, la impunitat amb la qual alguns homes assetgen, abusen o directament agredeixen sexualment les dones. I per si això no fos prou, alhora les víctimes han de silenciar aquests delictes perquè massa sovint se senten jutjades i criminalitzades.

Tot plegat una vergonya i una ignomínia que evidencia un cop més que la nostra és una societat clarament desigual i patriarcal. Ens queda molta feina per fer, però sens dubte el protocol és una bona manera de combatre la discriminació de les dones en els espais d'oci nocturn.

Finalment voldria tornar a recordar els nostres presos polítics i les nostres preses polítiques, especialment al nostre veí, company i amic Raül Romeva. El trobarem a faltar gaudint de la festa pels carrers i les places de la ciutat amb la seva família i sobretot el trobaran a faltar els seus companys de colla dels Gausacs, diumenge a la plaça. Et volem a casa Raül. També per Festa Major.

Bona Festa Major a tothom!!

Mireia Ingla és la portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.