La credibilitat de la política local


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villaseñor


Publicat: el 5/jul/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Fa uns dies vaig tenir una trobada amb el nou tinent d'alcalde d'Urbanisme sobre les obres del pla de millora del Barri del Monestir com a president del Consell de Barri. Persona amb la qual tinc, i el meu grup té, una bona relació personal i política i que, amb l'arribada de la nova alcaldessa, s'ha encetat un clima de treball satisfactori en aquest àmbit. Vam estar analitzant com estan els diferents projectes, els seus calendaris i possibles problemes.

La credibilitat dels polítics es basa en moltes coses però en l'àmbit local segurament en un parell de fets: tenir les orelles grans per escoltar i complir allò aprovat.

Al barri del Monestir-Sant Francesc està passant una cosa paradigmàtica que podem resumir en dues sensacions:
1. Mai s'havia aprovat (per la pràctica majoria dels grups municipals) una proposta d'inversió a curt i mig termini que resolgués una part del deute històric amb el barri. Un procés que ha començat amb una diagnosi veïnal i que ha acabat amb un pla (amb les seves fitxes per projecte i memòria econòmica) aprovat al ple municipal que esdevé una obligació de compliment de projectes per valor d'uns 10 milions d'euros.

2. Les persones del barri ens diuen pel carrer que no es faran les obres que s'han anunciat i que els continus endarreriments són la mostra. Diuen que el govern va donant llargues a projectes que fa desenes d'anys que es demanen i que a nosaltres i a ells els han aixecat la camisa.

I sí, després de la Festa Major les sensacions pel veïnat no han estat millors atès que es considera que durant la Festa Major el barri (tampoc) ha format part del centre.

La credibilitat se la juguen ells, el govern, però també ens la juguem tots. Tenim projectes 'cacarejats', aprovats, venuts i 'comunicats' com la reforma de l'avinguda Cerdanyola, la cobertura de les pistes de Sant Francesc (ara feliçment ja amb gespa artificial ) o la creació d'un centre cívic a la casa de l'avinguda Cerdanyola amb Passeig Torreblanca. També algun dia caldrà parlar sobre la necessitat d'una reforma (de veritat) de la Plaça d'en Coll , que passa amb els Jardins del Monestir i nou habitatge públic al barri.

Estem en un moment on les bones paraules, els comentaris sobre la tramitació urbanística feixuga i les dificultats de treball amb altres administracions ja no són entesos, ha passat massa temps i s'ha venut massa vegades.

El passat dimarts el govern municipal va traslladar a la comissió de seguiment del pla les dades sobre el grau de continuïtat del pla. En resum, continua avançant, lentament, però avança.

Fa uns mesos se'm va criticar (a mi, al meu grup i a la majoria dels grups municipals) per no haver assistir a la presentació a la plaça d'en Coll del Pla de reforma del Barri. Considerava (i ho continuo pensant) que els plans no se celebren quan encara no han començat, al contrari, es fa quan acaben. Sé que aviat començarà a enverinar-se el debat polític, s'acosten les eleccions, però vull demanar al govern municipal que estiguem al marge i que el pla previst s'executi. Nosaltres sempre estarem al costat del govern municipal en tirar endavant tot allò aprovat però també ens tindrà d'esquena i enfrontats si no es realitza, es paralitza o s'endarrereix per motius polítics.

No maregem el personal i complim, que per això ens ha votat la gent. Tinguem confiança.

FERRAN VILLASEÑOR és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.