Ens agraden les fires!


  • Comparteix:

mayte.perez

Mayte Pérez


Publicat: el 9/jul/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En més d'una ocasió, he aprofitat aquest espai d'opinió per parlar del sector comercial a la nostra ciutat. Un sector que aporta més de 2.500 activitats econòmiques comercials. En aquesta ocasió, però, voldria parlar sobre les fires, tant les que organitzem des del servei de Comerç de l'Ajuntament, com les que organitzen les mateixes entitats.

Una gran varietat de fires que també donen identitat a la nostra ciutat. Fires com la Fira de Nadal, la de Reis, la de Sant Pons, la de Sant Jordi, la de Sant Medir, la d'artesania d'estiu, la Botiga al carrer, el Sant Cugat Ve de gust -juntament amb la Fundació-, la Re-festa -de manera conjunta amb l'àrea de Medi Ambient i on hi participen majoritàriament comerços i artesans de la ciutat-, el mercadet dels dijous -una concessió a quinze anys on hi podem trobar una àmplia varietat de productes, els mercats de pagès que organitzen entitats com l'Ateneu, el mercat de segona mà, el Mercantic amb la seva coneguda descarregada, les fires que organitzen les associacions de comerciants com el Fora Estocs, la Nit en Blanc, la fira d'estiu, la de tardor, la de primavera, la d'hivern, i un llarg etcètera.

I ens podríem preguntar, per què ens agraden tant les fires? I la resposta és que, principalment, perquè les fires són una molt bona manera de dinamitzar el sector comercial i promocionar la ciutat. Per aquest motiu, ja fa molts anys que apostem per elles, i les seguim potenciant, Perquè creiem que així, seguim donant més oportunitats als comerciants, artesans i entitats de la nostra ciutat perquè es donin a conèixer. Des del consistori treballem de manera conjunta amb ells i apostem també perquè l'ocupació de la via pública sigui gratuïta o amb el mínim cost possible. Es tracta, doncs, de donar les majors facilitats perquè tothom hi tingui cabuda, perquè la ciutat la fem entre tots i totes.

Des del govern municipal tenim un full de ruta clar, sabem el que representen les fires i tot l'esforç que hi ha darrere per organitzar-les. Seguirem així, perquè tenim un ampli bagatge i un model ben consolidat que de ben segur no respon a la improvisació, sinó tot al contrari, a una planificació i una aposta decidida per dinamitzar la nostra ciutat des de tots els àmbits, també el de les fires i, perquè sobretot, ens encanten fer-les i que els santcugatencs i santcugatenques hi participin!

MAYTE PÉREZ és regidora de Comerç



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.