La municipalització del cinema i l’esperada sala de concerts


  • Comparteix:

eric.gomez

Èric Gómez


Publicat: el 12/jul/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cinesa tancarà aquest diumenge, després de 26 anys gestionant un equipament públic a la ciutat. L'empresa privada Cinesa gestiona els cinemes municipals des de la seva obertura, l'any 1992, en què el govern municipal de CiU va apostar per la gestió privada de l'equipament. La finalització de la concessió amb aquesta empresa és una oportunitat per a la ciutat. La municipalització dels cinemes ha de permetre impulsar un servei públic orientat a les necessitats de la població, fugint de la lògica de mercat. Els equipaments públics no són negocis.

Són moltes les ciutats que han patit la crisi del cinema al centre de la ciutat i ha estat des dels ajuntaments que se n'ha garantit la continuïtat. Així doncs, la municipalització permet anar més enllà de l'èxit dels cicles de cinema d'autor, clàssic, fantàstic i en família. És una oportunitat per aprofundir en la participació d'entitats i ciutadania per tirar endavant nous projectes d'èxit amb el suport de l'Ajuntament. Alhora, que la gestió de les sales de cinema no es faci des d'una empresa privada amb ànim de lucre, no ha de voler dir renunciar al cinema d'estrena comercial. Mantenir-ne l'oferta dependrà de la demanda ciutadana i la voluntat política. I, finalment, la ciutat disposarà d'un equipament actualment infrautilitzat -actualment, fora de l'horari d'obertura comercial de Cinesa, no es fa cap ús de les sales de cinema- on s'hi poden desenvolupar conferències, cinefòrums, etc.

D'altra banda, el redimensionament del cinema (passant de quatre a dues sales), és una oportunitat per donar resposta a la demanda històrica d'una sala de concerts d'ús polivalent. Necessitem un espai amb vocació pública, d'ús transversal pel jovent i les associacions santcugatenques, que sigui una plataforma de promoció cultural i musical. L'adequació del primer pis dels cinemes pot donar resposta a aquesta necessitat.

Certament, la sala de concerts no ha estat mai una prioritat ben conduïda. Els incompliments per part del govern de CiU/PDeCAT han estat constants en els darrers 10 anys. La sala de concerts ha format part d'un pla d'equipaments 2008-2018 que ha esdevingut paper mullat, estava prevista en els diferents plans de joventut que s'han aprovat i en l'acord pressupostari amb ERC-MES que preveia que fos una realitat l'any passat. Tanmateix, sembla que ara va de debò. Confiem que no es desaprofiti l'oportunitat, i no es repeteixi l'estafa al jovent santcugatenc que va significar la sala Hoboken l'any 2013.

ÈRIC GÓMEZ és regidor d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.