Final d'etapa convergent a Sant Cugat


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler


Publicat: el 28/jul/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquests dies diversos mitjans de comunicació ens demanen la valoració del curs polític, sobretot l'anàlisi des d'una perspectiva santcugatenca. Algun dia ens podrien demanar també una avaluació dels propis mitjans, del comportament i de la responsabilitat que aquests també tenen de crear opinió, o l'enfoc de les 'notícies' o dels 'esdeveniments' que es projecten, i de la suposada neutralitat o l'interès periodístic, i que molt sovint s'obliden del propi criteri dels periodistes o de la línia editorial que cada mitjà impregna a la seva empresa, però aquesta de moment no és sobre la taula.

Tornant a la valoració política, creiem que aquest curs ha estat en general un despropòsit, el procés ho ha embolicat tot, malauradament la vida de la nostra ciutat s'ha vist massa afectada pel procés i per les actituds viscerals processites. Iniciàvem el curs amb un bon pacte de pressupostos i que van propiciar un bon 'Acord Govern' que consolidava i donava estabilitat a la gestió municipal, suposava una passa endavant pels 'petits detalls' de millora del dia a dia de la ciutadania i del municipi. I per citar alguns exemples: una empenta a les inversions, un impuls al pla de millora del barri del Monestir-St. Francesc, un pas decidit per dignificar les condicions laborals i els drets dels treballadors i augment i millora dels plans d'ocupació, suposava a la vegada allargar el temps de contractació i un salari digne, marcat per l'acord del salari de referència municipal. En altre àmbit recuperava la mirada territorial, un encaix a la comarca i a la metròpolis de Barcelona. En fi podríem donar més detalls però estan abastament explicats, els podeu trobar en els nostres perfils a les xarxes o a la web del PSC.

Però com he dit abans, que la dèria independentista ha trencat no només els ponts de diàleg, sinó la coherència i la lucidesa en la presa de decisions, aquesta fou una de les raons per les que el PSC també va valorar la no continuïtat en el govern de la ciutat. Un cop celebrada la ruptura del govern per part del món independentista santcugatenc -i val a dir que també, fent el joc i aplaudit per la dreta tradicional local com és Cs i PP-, amb un nou govern a la Generalitat, i un cop consumat el canvi de govern a Madrid -amb la moció de censura i el nou lideratge de Pedro Sánchez, el desgavell està servit. Se'ls desmunta l'argumentari quan veuen que a l'altre costat hi ha algú que vol dialogar, quan es fan gestos per intentar encarrilar una negociació, quan hi ha una força política, com els socialistes, que hi hem posat el coll sense imposicions pel diàleg i el pacte, ni pintades, ni insults, ni sortides de to, aleshores la desorientació és major.

I tot plegat la nostra ciutat ha notat aquesta paràlisi amb una greu desacceleració dels projectes de ciutat. El nou govern de la Generalitat ha provocat a la vegada un efecte doble, primer perquè de retruc hi ha hagut un seguit de 'peces polítiques' que han deixat l'equip de govern en una debilitat inusual, com feia dècades que no es veia, amb noves incorporacions substituint a les persones que han marxat. L'alcaldessa i un regidor ha deixat el càrrec i ha provocat l'entrada d'un nou regidor de la 'vella' Unió Democràtica hagi passat directament a no adscrit, minvant el nombre de regidors de govern. Un dels altres factors és la inexpertessa de la nova alcaldessa, que conjuntament amb la fugida de part de l'equip directiu, accentua el suport plenari, i una crisi profunda a nivell intern del PDeCAT, ens evoca a una darrera etapa del mandat municipal de paràlisi.
No hi veiem un futur clar en aquest sentit, però si sembla que es pot dibuixar un possible canvi de majories en les properes eleccions municipals, fins ara no es veia que l'antiga CiU pogués perdre l'alcaldia, però la divisió del centre-dreta nacionalista tradicional en diverses formacions polítiques, més la bomba de rellotgeria de Carles Puigdemont que des de Brusel·les intenta dinamitar al PDeCAT, no sabent sota quina marca i qui ocuparà l'espai convergent. Són tot una incògnita i obre l'esperança de poder tenir un govern local més plural.

PERE SOLER és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.