Gats endimoniats


  • Comparteix:

bibiana.navarro

Bibiana Navarro


Publicat: el 1/nov/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sabíeu per què hi ha una gran reticència de les protectores a no donar en adopció gats negres en aquesta època?. Doncs perquè és una mesura de prevenció que es dóna en tots aquells països on se celebra Halloween davant possibles actes de bruixeria negra; que fort, oi?.

Al llarg de la història els gats negres han estat considerats animals espirituals capaços d'encarnar esperits. Els Celtes creien que eren la forma felina que adoptaven els dimonis i durant l'Edat Mitjana van ser també perseguits per creure que eren bruixes reencarnades. Actualment, hi ha grups satànics que utilitzen cadells felins completament negres (o blancs) i, havent-los degollat prèviament, vessen la seva sang verge a mode d'ofrena com a ritus per desitjar el mal a alguna persona.

Tant les protectores com totes les associacions i plataformes de protecció animal evitem durant aquests dies donar gats de color negre, principalment, i també blancs. Aquesta prohibició no es limita a Catalunya només, sinó en molts països on celebren Halloween, com els EUA, on des de fa molts anys les entitats han pres aquesta precaució a un mes vista.

En el cas que la prevenció fallés i es tingués constància que algú ha utilitzat un animal per a un sacrifici, s'iniciaria una acusació formal per interposar una denúncia a la recerca d'una condemna d'any i mig de presó per maltractament animal i quatre d'inhabilitació per a la tinença d'animals.

Ara fem una exercici a la inversa, mirem 'la bona sort del gat negre', sabíeu que:

- Que un gat negre surti a la trobada d'uns nuvis que estiguin a punt de casar-se és un símbol de felicitat i fecunditat a Gran Bretanya; on també es creu que el gat negre porta bona sort a la llar?
- Si un gat negre toca un joc abans que comenci es creu que porta bona sort?
- A Kentucky, als EUA, es creu que si un gat negre entra a una casa portarà bona sort?
- Antigament els mariners creien que tenir un gat negre a bord portava bona sort i, a més, les seves dones tenien un gat negre a casa per protegir que els seus marits tornessin sans i estalvis?
- A Itàlia celebren el Dia del Gat Negre, una forma d'eliminar aquesta absurda superstició que el gat negre porta mala sort?

No permetem que supersticions i fetitxismes marquin el destí de cap ésser viu.

BIBIANA NAVARRO és membre de la Plataforma Animalista Sant Cugat (PAS)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.