Les AMPA són la clau de l'èxit de l'escola pública santcugatenca


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 22/nov/18
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sant Cugat és un exemple d'èxit de l'escola pública, ja fa anys que les famílies santcugatenques han optat majoritàriament per aquest model educatiu per als seus fills i les seves filles. Això a canvi mereix un compromís de les administracions alhora d'invertir en educació a la nostra ciutat per satisfer aquesta demanda. Afortunadament anem en la bona direcció, ja que el curs vinent l'escola La Mirada serà una realitat amb el nou edifici i alhora començarà a caminar, en mòduls això sí, la 13a escola.

L'educació secundària ha fet un pas de gegant, ja era hora, amb el nou institut Leonardo da Vinci, però caldrà no badar en els propers anys, quan la demanda de places en aquest cicle educatiu creixi un altre cop. Models educatius com l'Institut-Escola han de ser una opció si la comunitat educativa ho reclama i no podem oblidar la demanda d'una FP a l'alçada del que aquesta ciutat i el país es mereix (potser l'edifici de l'antic institut Leonardo ben reformat en podria ser una bona ubicació).

Tots aquests projectes previstos responen a una necessitat real de la ciutat i per tant les administracions, Ajuntament però sobretot Generalitat, no podem mirar cap a una altra banda, així que hi estarem amatents. El nostre compromís amb la ciutadania santcugatenca és vetllar per als seus drets i sens dubte el dret a una educació pública de qualitat n'és un dels principals.
Dit això, si a algú se li ha de reconèixer el compromís amb l'escola pública, a banda de la pròpia comunitat educativa, són les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes que vetllen cada dia per millorar les condicions d'escolarització de l'alumnat. És per això que aquestes associacions hi tenen molt a dir alhora de plantejar qualsevol proposta que afecti en més o menys mesura a l'educació dels seus fills i filles.

Un exemple de proposta sens dubte és el nou Decret de Menjadors que el departament d'Ensenyament està elaborant per adaptar una normativa dels segle XX a les necessitats nutricionals, socials i pedagògiques del segle XXI. De moment damunt la taula només hi ha un esborrany que ha de permetre tants retocs com calgui fins arribar al consens entre les administracions, la comunitat educativa i les famílies. Que el temps del migdia sigui un espai d'educació integral coherent amb el projecte escolar del centre, que els aliments que constitueixin el dinar siguin de qualitat, que els nens i nenes amb necessitats especials també hi tinguin accés, que es garanteixi la participació efectiva de les famílies i que tot es dugui a terme amb la màxima seguretat jurídica i transparència han de ser objectius compartit i consensuat. Ningú no entendria que fos d'una altra manera.

Emplacem-nos doncs tots i totes per treballar plegats, com hem fet fins ara i sense presses, per preservar aquest model d'èxit que distingeix l'escola pública santcugatenca. L'objectiu el compartim, trobem la manera de compartir també el camí per arribar-hi. Poc a poc i bona lletra.

MIREIA INGLA és portaveu d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.